Tähti kelasi historiallisen voiton: "Tämä on huima juttu"

Tähti kelasi historiallisen voiton: "Tämä on huima juttu"

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti teki lajinsa historiaa voittamalla T54-luokassa neljännen peräkkäisen 100 metrin paralympiakullan. Hän oli Rion finaalissa ylivoimainen ja vei voiton ajalla 13,90.

– Sain pidettyä pään kasassa sen todella helpon ja hyvänoloisen alkuerän kelauksen jälkeen. Startti oli hyvä kuten minulla yleensä, lopussa kiinalainen tuli hieman kovempaa, Tähti kertasi.

Tähden startti oli tavallisen vahva ja hän johti kilpailua reilusi 60 metrin kohdalla. Lopussa Kiina Yang Liu sai Tähteä kiinni hieman, mutta jäi toiseksi ajalla 14,10.

Tähden harjoituskausi ei ole ollut helppo. Siihen on mahtunut monenlaisia vastoinkäymisiä ja kyynärpääleikkaus. Valmistautumisaika Rion kisoihin leikkauksen jälkeen ei ollut pitkä.

– Tämä on kyllä huima juttu ottaen huomioon menneen vuoden. Nyt voi kyllä sanoa, että harjoittelussa ja kuntoutuksessa on tehty vain oleellisia asioita. Mitään ei olisi oikeastaan voinut tehdä paremmin. Suuret kiitokset kaikille fysioterapeuteille ja erityisesti omalle valmentajalle Juha Flinckille, Tähti totesi.

Piispasen kuudenneksi 400 metrillä

Toni Piispasen oli kuudes T51-luokan 400 metrillä. Kilpailu oli tuskainen kipeytyneen olkapään takia lämmittelykentältä alkaen. Voiton vei odotetusti Belgian Peter Genyn uudella paralympiaennätyksellä 1.20,82. Piispanen jäi sekunteja ennätyksestään ajalla 1.30.

Olkapäävamma on oireillut Dohan MM-kilpailuista 2015 alkaen. Siellä Piispanen oli 100 metrillä toinen ja 400 metrillä kolmas. Riossa oli aiemmin 100 metrillä neljäs.

– Tuskaista oli. Oli lähellä, etten olisi lähtenyt ollenkaan kisaamaan. Jo lämmittelyssä olkapää tuntui todella pahalta. Pystyin 200 metriä kelaamaan jotenkuten, sitten oli vaan sinniteltävä maaliin. Vasemmassa kädessä oli hyvä tuntuma, mutta ei voi mitään Piispanen totesi. 

 


tahti_leo-pekka_tuulettaa_rio-1.jpg