Tähti kelasi 100 metriltä MM-hopeaa: "Riossa sitten näytetään"

Tähti vaivatta finaaliin

Pyörätuolikelauksen suomalainen huippunimi Leo-Pekka Tähti kasvatti mittavaa palkintokokoelmaansa hopealla parayleisurheilun MM-kisojen 100 metrin finaalissa Dohassa.

Tähti teki T54-luokan pikamatkan alkuerien kärkiajan 13,95 ja kohensi sen finaalissa lukemiin 13,84. Se riitti toiseen sijaan. Mestariksi Dohassa kelasi kiinalainen Yang Liu ajalla 13,77.

– Tuli sentään kauden paras aika. Siihen pitää olla tyytyväinen. Voittoa läksin hakemaan, mutta Liu oli parempi. Sille ei voinut mitään, Tähti totesi.

Tähden mukaan suoritukseen ei jäänyt paljon jossiteltavaa.

– Lähtö ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta maksiminopeusvaihe kulkee nyt todella hyvin. Tästä saa hyvää kannustinta ensi vuoden paralympiakisoihin Rioon. Siellä sitten näytetään.

Kolmanneksi pikamatkalla kelasi 200 metrin mestaruuden aiemmin Dohassa voittanut hollantilainen Kenny van Weeghel ajalla 13,92

Tähdelle mitali oli Dohan kisojen ensimmäinen. Luokkansa 200 metrin finaalissa hän oli kuudes. Tähti voitti 100 metriä vuoden 2011 MM-kisoissa Christchurchissä ja 2013 MM-kisoissa Lyonissa.