Tähti kauden kärkiajalla finaaliin, Kotaja kisaennätyksellä jatkoon, Tähti: Nyt oli tarkoitus tehdä kova aika

Leo-Pekka Tähti lähtee suursuosikkina ratakelauksen T54-luokan 100 metrin perjantaiseen finaaliin parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Tähti eteni finaaliin voittamalla torstaisen välierän kauden kärkiajalla 13,83.

– Nyt oli tarkoituksena kelata kova aika. Alkuerien jälkeen oli hyvin aikaa mietiskellä ja hakea virettä. Hyvä, että tuo meksikolainen kaveri oli minun välierässä. Hän kelasi alkuerässä aika helposti 14,02, ja se toi minulle hyvin latinkia välierään, Tähti sanoi.

Meksikolainen Pablo Cervantes oli Tähden välierässä toinen ajalla 14,04. Tähti eteni välieriin voittamalla alkueränsä ajalla 14,07. Torstain kaksi starttia olivat Tähdelle ensimmäiset kilpailut tanskalaisen Volturnusin kelaustuolin uudella rungolla.

– Istuma-asento tuntui hyvältä ja vakaalta. Luotto tuoliin alkaa olla tapissa, eli välinepuoli on nyt kunnossa, ainakaan siihen homma ei finaalissa kaadu, Tähti sanoi.

Perjantain finaalissa Tähti puolustaa toissa vuoden MM-kisojen 100 metrin mestaruutta. Ykköshaastaja voisi olla välierien toiseksi nopeimman ajan 13,94 kelannut Australian Samuel Carter.

– Kiihdytys tuntui välierässä hyvältä. Myös maksiminopeus oli ihan hyvä, joten luottavaisen mielin lähden finaaliin, Tähti sanoi.

Oliver Kremer, Pixollistudios

Kotaja: Se tuli helposti ja kevyesti

Naisten T54-luokan 100 metrin MM-titteliä puolustava Amanda Kotaja eteni perjantaiseen finaaliin alkuerien nopeimmalla ajalla 16,00, joka on myös luokan kisaennätys.

– Se oli sellainen varman tuntuinen kelaus, joka tuli tosi helposti ja kevyesti, Kotaja sanoi.

Alkuerien toiseksi nopein oli ajan 16,46 kelannut Yhdysvaltain Cheri Madsen, joka oli Lontoon MM-kisoissa 2017 toinen. Perjantaina finaalissa kovin haastaja tulee kuitenkin Kotajan arvion mukaan Kiinasta.

– En nähnyt tuota ensimmäistä erää, mutta sen voittaneelta kiinalaiselta löytyy varmaan lisää vauhtia, Kotaja viittasi ajan 16,63 kelanneeseen Lihong Zouhun.

Kotaja valmistautui MM-kisoihin lyhyellä Espanjan leirillä, jonka jäljiltä oma vire oli hyvä, eikä Dubain helle ole häirinnyt.

– Olosuhteet olivat tosi hyvät. Näin illalla ei ole mitenkään kuuma ja nyt oli mukavasti myötätuulta, Kotaja kertaili.

Yleisurheilutuloksia/DubaiYleisurheilutuloksia/Dubai

Dubai, Arabiemiraatit:

Parayleisurheilun MM-kilpailut:

Miehet, T51-luokka, 100 m finaali: 1) Toni Piispanen Suomi 20,33, 2) Peter Genyn Belgia 20,50.

F11, kuula, finaali: 1) Mahdi Olad, Iran 14,44. …11) Petteri Peitso Suomi 10,44.