Tähti, Heikkinen ja Mannin veljekset parhaisiin tuloksiin SM-kilpailuissa Salossa

Kaksipäiväiset paraurheilijoiden SM-kilpailut alkoivat lauantaina helteisessä ja tuulisessa Salon urheilupuistossa. Paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti otti jälleen kerran omansa luokan 54 kelauksessa.

Porin Tarmoa edustava Tähti kelasi voimakkaaseen 2,3 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen ajan 14,88. Alkuerissä hieman kevyempään vastatuuleen voittoaika oli 14,76.

Tähden nimissä oleva maailman tämän kauden kärkiaika on 13,92, jonka hän kelasi toukokuussa Nottwilin nopealla radalla Sveitsissä.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoita edustavat veljekset Henry ja Tuomas Manni voittivat 100 metrin kelauksen ja keihäänheiton luokassa 34. Henryn voittoaika 2,3 sekuntimetrin vastatuuleen oli 16,47. Tuomas kiskaisi tuloksen 24,93.

Tämän vuoden 100 metrin maailmantilastossa Henry Manni on viides ajalla 15,48 ja Tuomas Manni keihäänheitossa kymmenes tuloksella 25,41.

Euroopan mestari Marjaana Heikkinen Siilinjärven Ponnistuksesta voitti naisten keihäänheiton luokassa 34 huipputuloksella 17,40.

Heikkinen pitää hallussaan maailman tämän vuoden kärkitulosta 18,28. Tilastokakkosena on saksalainen Frances Herrmann tuloksella 16,51.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden naiset tekivät kolme SE:tä

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Pia Väliaho ja Katri Suhonen ovat vasta aloittaneet paraurheilun, mutta molemmat ylsivät jo Suomen ennätyksiin toistaiseksi vielä vähän harrastetuissa lajeissa.

Suhonen juoksi 400 metrin ja 1500 metrin Suomen ennätykset luokassa 46 tuloksin 1.41,46 ja 7.46,41.

Väliaho voitti näkövammaisten luokassa 12 kolme Suomen mestaruutta 100 metrin juoksussa, korkeushypyssä ja keihäänheitossa. Korkeushypyn tulos on nyt tämän lajin ensimmäinen SE-merkintä.

Down-urheilijoiden luokassa 21 heitti Mosaic-luokan ME:n haltija Jani Töyrylä jälleen mestariksi. Iitin Pyrintöä edustavan Töyrylän voittotulos oli 27,32.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)