T-Klubin valmennusseminaari: Juniorista kilpaurheilijaksi, monipuolisuus vai varhainen lajivalinta?

T-Klubin syksyn valmennusseminaarissa pureudutaan laajasti nuorisovalmennukseen. Esillä ovat monipuolisuuden vaade sekä varhaisen lajivalinnan käytänteet ja sisällöt. Seminaari järjestetään 26. syyskuuta Hämeenlinnan Raatihuoneella. Seminaariin otetaan maksimissaan 90 henkeä.

Seminaarin valmentajien puheenvuoroissa Jukka Keskisalo painottaa kestävyyslajien nuorisovalmennuksen erityisvaatimuksia. Hän peilaa faktoja ja kokemusta myös oman urheilijanpolkunsa alkuvaiheisiin.

Valmentaja Mervi Brandenburg puhuu nuorisovalmennuksensa kulmakivistä koskien niin valmennuksen sisältöjä kuin valmennettavien kohtaamista. Urheilijan näkökulmaa aiheeseen tuo pikajuoksija Lotta Kemppinen Brandenburgin valmennusryhmästä.

Jyväskylän yliopiston biomekaniikan professori Janne Avela puhuu seminaarissa hermolihasjärjestelmän harjoittamisesta lapsi- ja nuorisovalmennuksen vaiheissa suorituskyvyn ja lajitaitojen näkökulmasta.

Urheilijalahjakkuus ja sen jalostaminen

Maastohiihtäjiä valmentava Pekka Vähävihu valottaa isä-valmentajan näkökulmaa nuorisovalmennuksen dilemmasta. Teemaa kommentoivat myös Vähävihun urheiluperheen urheilijat Jukka ja Lauri.

Lahjakkuutta urallaan paljon tutkinut kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä paneutuu seminaarissa urheilijalahjakkuuteen sekä sen jalostamiseen ja harjoittamiseen.

T-klubin, eli  Hämeenlinnan Tarmon kannatusyhdistyksen, seminaareja on järjestetty vuodesta 2006. Syksyn seminaari on järjestyksessään jo neljästoista ja se on rakentunut T-klubin puheenjohtajan Olavi Vuorisen johdolla.

T-klubin yhteistyökumppanina seminaaria ovat järjestämässä Suomen Valmentajat ry ja Hämeenlinnan kaupunki.  Seminaarin mahdollinen tuotto jaetaan stipendeinä Hämeenlinnan Tarmon urheilijoille. Seminaarin puheenjohtajana toimii liikuntaneuvos Jarmo Mäkelä.

T-klubin seminaarin ohjelma:

Seminaari järjestetään Hämeenlinnan Raatihuoneella  lauantaina 26.9.2020 klo 13.00-17.00

Klo 13.00  Seminaarin avaus. T-klubin puheenjohtaja ja Hämeenlinnan kaupungin edustaja

Klo 13.10  Urheilijalahjakkuus, sen jalostaminen ja harjoittaminen. Kari Uusikylä, kasvatustieteen emeritusprofessori

Klo 13.55  Hermolihasjärjestelmän toiminta ja harjoittaminen. Janne Avela, biomekaniikan professori, Jyväskylän yliopisto

klo 14.40  Kahvi

Klo 15.10  Nuorisovalmennuksen kulmakivet (valmennuksen sisällöt & urheilijoiden kohtaaminen). Valmentaja Mervi Branderburg ja pikajuoksija Lotta Kemppinen

Klo 15.40  Nuorten valmentaminen –  isä valmentajana. Valmentaja Pekka Vähävihu ja urheilijat Jukka ja Lauri Vähävihu.

Klo 16.10  Kestävyyslajien nuorisovalmennuksen erityisvaatimukset. Jukka Keskisalo, valmentaja.

Klo 16.40  Seminaarin yhteenveto- paneeli. Seminaarin esiintyjät ja osanottajat

Ilmoittautumiset: tästä linkistä https://tapahtumat-coach-fi.pwire.fi/tapahtumat/t-klubi-seminaari/ 21.9. mennessä.

Osallistumismaksu 30 € ilmoittautumisen yhteydessä T-klubin tilille: Nordea FI46 1135 3000 3192 44  viitenumero 3900