Susanna Saapunki kuudes vuorijuoksun EM-kilpailuissa

Susanna Saapunki sijoittui sunnuntaina kuudenneksi vuorijuoksun EM-kilpailuissa Annecyssä, Ranskan Alpeilla.

Ylämäkiosuuden jälkeen Saapunki oli neljäntenä ja vielä mukana mitalitaistelussa vain 9 sekuntia kolmannesta sijasta. Alamäkiosuudella hänen sijoituksensa hieman heikkeni kuudenneksi.

Euroopan mestaruuden voitti Saksan Nina Engelhard ajalla 1.22.44. Toinen oli vahvan alamäkiosuuden juossut Sveitsin Judith Wyder ajalla 1.23.09 kolme sekuntia ennen Romanian Monica Floreaa. Saapungin aika oli 1.25.25.

Saapunki ei allergiaoireiden vuoksi pystynyt osallistumaan kahta päivää aikaisemmin ylämäkikilpailuun, jota hän pitää päälajinaan. Hän osallistui normaalisti lämmittelyyn, mutta voimakkaiden hengitysoireiden vuoksi hän ei pystynyt starttaamaan.

– Perjantain kisasta poisjäänti oli suuri pettymys. Sunnuntain kisaan valmistautuminen oli haastava. En vielä lähtöviivallakaan tiennyt, mitä on tulossa, Saapunki sanoi.

– Allergiaoireet vaikuttivat sunnuntainakin ja olen tyytyväinen kuudenteen sijaan ja siihen, että pystyin kilpailemaan. Maailman cup alkaa Euroopassa heinäkuussa ja siinä taistelen kokonaiscupin voitosta.

LIVE-Tulospalvelu: https://www.european-athletics.com