Susanna Saapunki kohensi ennätystään Luganon maantiekympillä

Susanna Saapunki sijoittui toiseksi 10 kilometrin maantiejuoksussa ennätysajallaan 33.27 Sveitsin Luganossa. Keväällä Bergamossa juostu ennätys koheni neljä sekuntia. Kilpailun voitti Italian Giovanna Selva ajalla 33.13.

Luganossa naisten 10 kilometrin kärkipari juoksi yhdessä 9,5 kilometriä, jonka jälkeen Selva irtosi loppukirissä. Kolmas oli Sveitsin Sereina Scherzinger ajalla 34.29.

– Tämä oli kahden viikon kovan harjoitusjakson viimeinen harjoitus. Siihen nähden suoritus oli tasapainoinen ja juoksu kulki hyvin. Olosuhteet eivät suosineet. Harmittaa, että kova sivutuuli kisan aikana pilasi mahdollisuudet parempaan aikaan, Saapunki totesi.

Saapunki kilpailee vuorijuoksun maailmancupissa, joka huipentuu seuraavan kolmen viikon aikana. Jäljellä on vielä viisi kilpailua, joista seuraava on tulevassa viikonvaihteessa Italian Dolomiiteilla kilpailtava kovavauhtinen 10 kilometrin vuorijuoksu.

Vuorijuoksun maailmancupin finaalit kilpaillaan Kanarian saarilla 13.-15. lokakuuta.