Supersuosittu Hesa-kisa alkaa, joko koulusi on mukana?

Supersuosittu Hesa-kisa alkaa

Huippusuosittu 5-6-luokkalaisten Hesa-kisa on viittä vaille valmis alkamaan. Yleisurheilun joukkuekilpailun piirikisat käynnistyvät pian eri puolella Suomea. Kilpailut järjestetään paikkakunnasta riippuen huhti-toukokuussa. Mukaan ehtii vielä hyvin.

– Piirikisoihin ilmoittautuneiden määrä lähestyy kovaa vauhtia kahden sadan rajapyykkiä. Luvassa on mielenkiintoisia piirikisoja eri puolelle Suomea, kertoo Suomen Urheiluliiton projektipäällikkö Tiina Haapanen.

Mistä Hese-kisassa on kyse?

– Se on yleisurheilun joukkuekilpailu, jossa koulut ottavat mittaa toisistaan 12-henkisin, kuuden pojan ja tytön joukkueissa. Nyt käynnistyviin piirikisoihin pääsevät mukaan kaikki halukkaat joukkueet. Piirikisojen voittajat etenevät valtakunnalliseen finaaliin, Haapanen sanoo.

Milloin ilmoittautuminen päättyy?

– Ilmoittautuminen sulkeutuu viikko ennen kutakin Hese piirikisaa. Jos haluat ilmoittautua tämän jälkeen, ole yhteydessä piirikisan vastaavaan, Haapanen sanoo.

Piirikisojen ajankohdat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä

Hesa-kisa sopii kaikille

Hesa-kisoihin osallistuminen ei vaadi erityistaitoja. Kilpailulajit ovat 12 x 60 metrin sukkulaviesti, pituushyppy, keihäänheitto ja 12 x ratakierroksen viesti.

– Jokainen osaa juosta, eikä pituushyppy tai keihäänheitto vaadi aiempaa kokemusta. Pituushypyssä on käytössä metrin ponnistusalue. Mittaus tehdään ponnistusjäljestä alastulojälkeen. Keihäs on 350-grammainen, muovinen junnukeihäs. Sitä on helppo heittää, Haapanen sanoo.

– Tärkeintä on kerätä hyvähenkinen kilpailijajoukko ja värvätä äänekäs kannustajajoukko. Hesa-kisa on hauska, yhteinen liikuntakokemus. Näissä mittelöissä ei urheilla otsa rypyssä.

Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa. Ne ovat täysin maksuttomia.