Superjännittävät finaalit huipensivat Seuracupin

Superjännittävät finaalit huipensivat Seuracupin

Kesän Seuracup huipentui lauantaina Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella ja Nokialla kilpailtuihin finaaleihin. Voittoihin ylsivät Kilo-sarjassa Kaustisen Pohjan-Veikot, Mega-sarjassa Pyhäselän Urheilijat, Giga-sarjassa Raision Kuula ja Tera-sarjassa Lahden Ahkera.

Kaustisen Pohjan-Veikot nappasi Kilo-sarjan voiton. Joukkueenjohtaja Olli Ali-Haapala oli riemuissaan seuran kolmannesta Seuracupin voitosta.

– Nämä Ruotsi-otteluvuodet ovat meille selvästi hyviä. Edellinen voitto tuli kaksi vuotta sitten ja sitä edeltävä vuonna 2014, hän naurahtaa.

Ali-Haapalan mukaan joukkue ja siinä vallitseva henki oli tänään kerrassaan loistava. Yli 70 hengen kannustajajoukko sai monet venymään kauden parhaisiin suorituksiin.

– Ja nyt päästään vielä osallistumaan Ruotsi-ottelun yhteydessä 8 x 200 viestiin! Se on nuorille kerrassaan upea juttu, että he pääsevät näkemään välähdyksen tulevaisuudesta tai siitä, mitä se voisi olla, jos he jatkavat aikuisurheilijoiksi asti.

Ali-Juhakkalan mukaan Seuracupissa menestyminen Pohjan-Veikoille kauden päätavoite ja hän toivoo, että siinä menestyminen saisi kunnanisät päättämään uuden urheilukentän rakentamisesta.

– Vielä toistaiseksi mennään hiilimurskalla. Mutta sellaista huhua on ollut ilmassa, että uusi kenttä voisi olla mahdollinen.

Upea elämys

Mega-sarjan voitto meni jo 11. kerran Pyhäselän Urheilijoille. Eero Könönen kertoo Laitilan Jyskeen tehneen kilpailusta tiukan ja mielenkiintoisen.

– Etukäteen arvioiden voitto ei ollut lainkaan selvä, mutta joukkue venyi hienosti ja yksilösuorituksissa tuli hienoja onnistumisia, Könönen sanoi.

Ruokailusta tavoitettu joukkue tankkasi parhaillaan voimia iltaa ja 200 metrin viestiä varten.

– Viestistä tulee varmasti nuorille hieno elämys.

Yllätyskultaa

Giga-sarjan voitto meni pisteiden tarkistamisen jälkeen Lempäälän Kisan sijasta Raision Kuulalle. Seuran nuorisopäällikkö Mikko Kalajoki ei ollut muutoksesta moksiskaan.

– Olimme jo toisesta sijastakin niin äärettömän onnellisia, että sen vaihtuminen voitoksi tuntuu entistäkin paremmalta. Lempäälä on napannut voiton jo viidesti, joten kärkipaikan oli jo aikakin vaihtua, hän naurahtaa.

Kalajoen mukaan seuran tilastovastaavat olivat laskeneet pisteitä tarkasti ennakkoon ja niiden perusteella realistisena etukäteistavoitteena pidettiin 3.-4. sijaa.

– Mutta nuoret pistivätkin koko pakan uusiksi ja venyivät aivan uskomattomiin suorituksiin. Finaaliin 31:stä yksilölajista peräti 23 päättyi omaan ennätykseen!

Edellisen kerran vuonna 2012 voittoon yltäneelle Raision Kuulalle Seuracup on tärkeä ja pidetty kilpailumuoto.

– Monelle nuorelle omat SM-kisat ovat kauden huipennus, mutta Seuracupin finaali on sitä koko seuralle. Sinne lähdetään aina isolla ja kaikki ikäryhmät kattavalla joukkueella, jonka henki oli tänä vuonna parempi kuin aikoihin, Kalajoki kertoo.

”Mitä juuri tapahtui”

Tera-sarjan voitto meni yllättäen Lahden Ahkerasti. Yllättäen siksi, että edes nuorisvalmennuspäällikkö Joonas Makkonen ei osannut siitä uneksia.

– Nyt pitää kyllä hetki miettiä, että mitä juuri tapahtui, Makkonen myhäili.

– Saimme jalkeille jo paperillakin hyvän joukkueen, mutta on uskomatonta, että se onnistui aivan täydellisesti. Säästyimme loukkaantumisilta ja flunssataudeilta, joiden takia yleensä tähän aikaan kaudesta tulee poisjääntejä. Lisäksi monet tekivät huikeita tulosparannuksia ja kauden parhaita tuloksia.

Ahkeran voitto tuli pienimmällä mahdollisella, vain pisteen marginaalilla, toiseksi sijoittuneeseen Jyväskylän Kenttä-Urheilijoihin.

– Kyllä meillä riemu repesi, kun kuulimme, että seiväshypystä uupui meiltä yksi piste ja juuri se toi voiton!, Makkonen nauraa.

Hän sanoo, ettei seura ollut etukäteen varautunut illan Ruotsi-ottelun yhteydessä juostavaan 200 metrin viestiin, mutta joukkue kasattiin pikapikaa.

– Joukkueeseen valituille viestistä tulee varmasti unohtumaton kokemus.

Seuracup 2018

Kilo-sarja

 1. Kaustisen Pohjan-Veikot
 2. Himangan Urheilijat
 3. Vähänkyrön Viesti

Mega-sarja

 1. Pyhäselän Urheilijat
 2. Laitilan Jyske
 3. Noormarkun Nopsa

Giga-sarja

 1. Raision Kuula
 2. Lempäälän Kisa
 3. If Drott

Tera-sarja

 1. Lahden Ahkera
 2. Jyväskylän Kenttä-Urheilijat
 3. Turun Urheiluliitto

Tulokset: seuracup.tuloslista.com