Suomi voitti molemmat nuorten Ruotsi-ottelut, joukkueessa useita onnistujia

Suomi voitti molemmat nuorten Ruotsi-ottelut

Suomi voitti sekä tyttöjen ja poikien Ruotsi-ottelut Tukholmassa. Poikien ottelussa Suomi vei pisteet 108–93 ja tyttöjen ottelun 107–94. Lauantain tapaan myös sunnuntaina nähtiin useita suomalaisonnistujia eri lajeissa.

Tyttöjen 200 metrillä Sara Francis ja Kerttu Latvala ottivat kaksoisvoiton. Francis pinkoi 0,7 metriä sekunnin vastatuuleen 24,44, Latvala 25,20.

– Nyt tuntui paremmalta kuin eilen. Hyvä, rento juoksu. Vähän eilinen tuntui jaloissa. Yritin tulla rennosti ja koitin lopussa tikata askelta. Tavoitteena oli vain voittaa, Francis sanoi.

Suomalaisvoitto tuli myös poikien vastaavalla matkalla. Tommi Mäkisen henkilökohtaisten matkojen saldo Tukholmassa oli 400 metrin kakkossija ennätyksellä ja 200 metrin voitto ajalla 21,71. Se syntyi koleassa säässä ja lievään vastatuuleen.

– Minun vaikea saada kaarteessa juoksua kunnolla auki, joten tavoite oli saada se hyvin auki loppusuoralla, Mäkinen kertaili väkivahvaa loppuaan, jolla hän toiseksi ajalla 21,83 juosseen Vidar Stenqvistin ohi.

Lassi Kaukonen oli neljäs ajalla 22,45.

– Lähtökohtiin nähden hyvä juoksu. Aamulla oli vielä hirveä fiilis, pienen flunssan kanssa kamppaillut Kaukonen sanoi.

Joronen vahvalla juoksulla voittoon

Flunssan kanssa kamppailut Elias Tuominen oli tyytyväinen, että 800 metrin avauskierros mentiin maltilla. Hän löysi toisen kierroksen loppuun tiukan kirin, jolla hän ehti maaliin toisena ajalla 1.58,52.

– Oli hyvä, ettei menty alussa ennätysvauhtia. Halusin säästä paukkuja loppuun, Tuominen sanoi.

Aleksi Kivelä oli neljäs ajalla 2.20,96.

Naisten 800 metrillä Reetta Jorosen sisukas kiri oli maaottelutaistelua parhaimmillaan. Hän voitti Tukholmassa edellispäivänä 1500 metriä ja kiri juoksun loppuhetkillä maaottelun tuplamestariksi ohi kisaa johtaneen Ruotsin Lovisa Bivstedtin. Jorosen voittoaika oli 2.10,10

– Aika vahva juoksu, vaikka kovaa mentiin. Edellispäivän juoksu tuntui jaloissa. Tarkoitus oli, että pidetään vauhtia vuorovedolla, jos ruotsalaiset eivät vedä, mutta ei sitten tarvinnut itse vetää, Joronen kertaili.

Nathalie Blomqvist oli 1500 metrillä toinen ja nyt 800 metrillä kolmas ennätyksellään 2.12,31.

– Vähän jännitti, kun minulle oli heikoin tilastoaika, mutta sain yhden ruotsalaisen voitettua, Blomqvist sanoi.


Sara Francis Kerttu Latvala

Sara Francis ja Kerttu Latvala ottivat kaksoisvoiton tyttöjen 200 metrillä.

,

Heikkilä: Jostain sain kaivettua 200 metrin kirin

Niklas Heikkilä juoksi komean kirivoiton 1500 metrillä ja kuorrutti sen omalla ennätysajalla 3.59,90. Edellispäivän 3000 metrin kilpailussa hän oli neljäs. Se painoi jalassa matkalla, mutta ei enää kiritaistossa.

– Jostain sain kaivettua sen minulle tyypillisen 200 metrin kirin. Ei huvittanut hävitä ruotsalaiselle toista kertaa, viimeisen 400 metriä 58 sekuntiin sipaissut Heikkilä tuumi.

– Uran ensimmäinen 4 minuutin alitus Ruotsi-ottelussa ja kauden viimeisessä kilpailussa, oli hieno juttu.

Eemil Helander oli matkalla vauhdinpitäjän roolin. Edellispäivänä 2000 metrin estekisan voittanut juoksija oli nyt neljäs ennätyksellään 4.01,94.

Napakassa, mutta koleassa myötätuulessa käydyn pituushypyssä Juho Nieminen oli toinen tuloksella 691 (+2,6) ja Lasse Hämelahti neljä. 674 (+2,1).

,


Jessica Kähärä Saara Keskitalo

Keskitalo (oik.) ja Kähärä kaksoisvoittoon pika-aidoissa.

,

Keskitalo ja Kähärä kaksoisvoittoon

Saara Keskitalo ja Jessica Kähärä kiitivät tuplamestaruuteen 100 metrin aidoissa ajoin 14,17 ja 14,19 ja löi maaottelun toisen päivän avauslajissa voitokkaat alkutahdit tyttöjen taistolle.

– Vähän tahmea juoksu. Ei ollut terävin olo, kun oli aikainen aamu ja flunssakin on vähän pakkaamassa päälle, Keskitalo sanoi.

– Lähtö oli huono, mutta muuten juoksu tuli hyvin, Kähärä tuumi

Poikien 110 metrin aidoissa Juuso Peltola ja Jesse Väyrynen juoksivat kakkos- ja kolmossijat ajoin 14.31 ja 14,38. Ruotsin Linus Kapstad kiitti voittoon ennätyksellään 14,09.

– Vähän herpaantui juoksu tuossa keskivaiheella ja siinä tuli pari ikävää kolhua. Lähtö oli hyvä, Peltola tuumi.

Kisojen avauspäivän 100 metrille kolmanneksi Väyrynen tuumi, että jaloista oli aitamatkalla jo paras puhti pois.

– Muutama kolhukin tuli tuossa matkalla, Väyrynen kertaili.

 Kivinen ja Killinen kaksoisvoittoon

Moukariringissä Julia Kivinen ja Sara Killinen heittivät tyttöjen kilpailusta kaksoisvoiton tuloksin 64,08 ja 61,66.

– Voitto tyydytti, mutta tulos olisi voinut olla parempi. Heiton lopusta puuttui paras terävyys, Kivinen tuumi.

Kaksoisvoiton varmistaminen täytti Killisenkin tavoitteen.

– Rinki oli aika karhea, mutta olen tuohon tyytyväinen, Killinen sanoi.

Miesten kilpailussa Ruotsin Ragnar Carlsson oli odotetun vahva. Kesän 19-vuotiaiden EM-kisojen nelonen heitti voiton maaotteluennätyksellä 81,79.

Juhana Karjanlahti oli toinen (65,29) ja Ville Vihersalo kolmas (64,24).

– Keskinkertainen tulos riitti tuohon. Tärkeintä, että voitin Villen, Karjanlahti veisteli.

– Sellaisen perustulokseen jäi. Verryttelyssä oli sellainen tunne, että nyt voisi lentää, ja olo oli hyvä, mutta jotakin jäi kilpailuheitoista puuttumaan, Vihersalo sanoi.

,


arttu_korkeasalo_8744.jpg

,

Korkeasalo 20,46 ja odotetun ylivoimaiseen voittoon

Kuularingissä flunssainen Arttu Korkeasalo työnsi ensimmäisellään 20,46 ja nappasi tilastojen povaaman täysin ylivoimaisen voiton. Aaro Leinonen työnsi viimeisellään ennätyksenä 17,71 ja sinetöi Suomen kaksoisvoiton.

– Ei ollut kisaan hyvät lähtökohdat. Eilen oli vielä kuumetta liki 38 astetta. Nyt oli vähän parempi olo, mutta sain tuohon alkuun yhden hyvän rennon työnnön, Korkeasalo sanoi.

– Alussa oli tekniikan kanssa vaikeuksia, mutta sain sitten viimeisen lähtemään hyvin. Se oli aika lailla maksimityöntö, Leinonen sanoi.

Tyttöjen kuulassa Kaisu Eskelinen ja Janette Hanski veivät sijat kaksi ja kolme. Eskelinen työnsi kolmen kilon kuulaa 15,07, Hanski 14,52.

,


sija_ronka_anni_penttila.jpg

Anni Penttilä (oik.) juoksi soolojuoksulla ennätyksensä 3000 metrillä.

,

Penttilä soolojuoksulla ennätykseensä

Edellispäivän estejuoksussa viimeiselle esteelle asti voitossa kiinni ollut Anni Penttilä otti komean revanssin 3000 metrillä. Kolmas 3000 metrin kilpailu toi hänelle soolojuoksulla voiton ja uuden ennätyksen 9.52,53. Kaksoisvoiton täydensi Silja Rönkä (10.19,33).

 – Ajattelin vain voittoa. Lähdin juoksemaan omaa juoksua siltä pohjalta ja katsomaan, miten menee. Lähdin katsomaan miten kulkee. Oli kiva juosta ja kulki mukavasti, heti alussa omille teilleen lähtenyt Penttilä jutteli.

Rönkä sanoi olleensa luottavainen koko ajan, sillä ruotsalaisilla oli heikommat tilastoajat.

 – Ruotsalainen veti hyvää vauhtia, joka vähän hiipui loppua kohti. Harmittaa vähän, jos olisin aloittanut kirin 800 metriä ennen maalia, olisi tullut oma ennätys, nyt 400 metriä ennen maalia kirinsä aloittanut.

Arttu Mattila korkeudessa lajivoittoon

Arttu Mattila hyppäsi korkeudessa 207, joka toi lajivoiton. Suomelle pistevoiton varmisti kolmanneksi yltänyt Casper Tillander tuloksella 199.

Tyttöjen pituudessa Olivia Mäkinen hyppäsi tasan kaksi metriä sekuntia puhaltaneessa myötätuulessa 571 ja oli toinen. Adeliina Herrala oli neljäs (555).

Tyttöjen seiväshypyssä Sofia Westerlund ja Kiia Jullenmaa selvittivät 361. Westerlund oli kolmas ja Jullenmaa neljäs.

Voitot olivat ratkenneet Suomelle jo ennen pitkiä viestejä, mutta myös pitkät viestit päättyivät Suomen voittoihin. Pojat voittivat omansa ajalla 3.17,23 ja tytöt 3.45,38.

– Se meni just niin kuin suunniteltiin. Pääsin pienellä erolla Ruotsin ankkurin perään ja pystyin tulemaan ohi, ankkuri Tommi Mäkinen sanoi.

Hän tuuletti voiton varmistuttua.

– Hetken mietin, että uskaltaako tuulettaa, kun hapotti aika lailla, Mäkinen sanoi.

,


sofie_westerlund_9026.jpg