Suomi vei kävelymaaottelun, naisille kolmoisvoitto

Ruotsin Perseus Karlström voitti 10 000 metrin kävelyn, mutta Suomi vei kävelymaaottelun pistein 28 – 16, kun naiset ottivat kolmoisvoiton 5000 metrillä ja Aku Partanen, Aleksi Ojala ja Joni Hava olivat 10 000 metrillä toinen, kolmas ja neljäs ajoin 39.39,04, 39.54,30 ja 43.11,49.

Partaselle kisa maistui, sillä hän on kamppaillut läpi kesän takareisivaivan kanssa, joka on nyt hyvän tovin pysynyt kurissa.

– Todettiin, että takareisien voimatasot eivät olleet tasapainossa ja nyt on sitten tehty voimaharjoittelua, Partanen kertoi.

Maaottelun kakkosija oli Partaselle mieleen.

– Oli hienoa päästä kisamaan, mutta tiesin pystyväni kisassa vain yhteen irtiottoon. Siksi annoin Karlströmin mennä ja tein sitten oman irtioton, joka toi kakkossijan, Partanen kertaili taistelua kakkossijasta.

Ojalalle kolmossijan tuonut aika oli oma ennätys. Partasen tapaan Ojala on valmistautumassa  myöhemmin syksyllä Dudincessa käveltävään 50 kilometrin kilpailuun.

– Ensimmäinen kerta uralla alle 40 minuutin. Mikäs sen hienompaa. Dudinceen mennään, jos koronatilanne sen sallii, Ojala tuumi.

Kivimäki voittoon ensikertalaisena

Anniina Kivimäki voitti naisten 5000 metrin kävelyn hyvällä ajalla 22.41,60.

– Kisan alussa varmistelin, että miltä jalat tuntuvat, kun viikko sitten oli nuhaa. Jalat alkoivat kuitenkin tuntua hyvältä, Kivimäki kertaili uransa ensimmäistä aikuisten Ruotsi-ottelun voittoa.

– Seuraavaksi SM-viestit ja sitten Lapualla maantiekävelyn SM-kisoissa 20 kilometriä. Sieltä haluan ennätyksen, kun olen tehnyt sen tänä vuonna kaikilla muilla matkoilla.

Elisa Neuvonen ja Tiia Kuikka olivat toinen ja kolmas ennätyksillään 22.42,14 ja 22.55,64.

– Ennätys tuli ja siihen voi olla tyytyväinen, mutta kovempaa olisi toivonut meneväni. Ehjä kisa kuitenkin vaikka tällä viikolla on ollut vähän huono olo, Neuvonen sanoi,

– Tavoitteena oli, että tämän kisan oli jälkeen säilyisi se hyvä olo, joka on ollut nyt kaikkien kisojen jälkeen ja se toteutui, Kuikka sanoi.