Suomi sai kaksi maapaikkaa Pariisin paralympialaisten yleisurheiluun  

Suomi on saanut kaksi maapaikkaa Pariisin paralympiakisojen yleisurheiluun. Paikat myönsi parayleisurheilun kattojärjestö World Para Athletics (WPA) ja Suomi otti paikat vastaan.

– Saimme yhden paikan miehille ja yhden naisille niin sanotusta High Performance Standard- allokaatiosta, joka kertoo huipputason tekemisestä, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) parayleisurheilun lajivalmentaja Mikko Peltonen.

– Nämä paikat ovat tuloksilla saavutettuja maapaikkoja. HPS-allokaatio korvaa aiemmin maailmanrankingiin perustuneen allokaation, josta Pariisin kisojen karsintajärjestelmässä on luovuttu.

Peltosen mukaan on mahdollista, että Suomi saisi vielä lisää paikkoja paralympialaisten yleisurheiluun.

– Takaraja näiden HPS-paikkojen vastaanottamiseksi on 12. heinäkuuta, jonka jälkeen viimeiset paikat tulevat jakoon. WPA haluaa täyttää kaikki paralympialaisten yleisurheilun 1069 maapaikkaa. Uskon, että heinäkuun lopulla tiedämme, kasvaako Suomen maapaikkojen määrä.

Jaossa myös villejä kortteja

Peltosen toiveissa on, että Suomen joukkueen koko kasvaa.

– Jos ei saada enää enempää paikkoja, kisoista jää ulos vähintään kaksi pistesijan ja jopa mitalipotentiaalin omaavaa miesurheilijaa, Peltonen arvioi.

Peltosen mukaan mahdollisten HPS-ylijäämäpaikkojen ohella Suomella voi olla mahdollisuuksia saada ns. villejä kortteja.

– Villejä kortteja on jaossa viisi naisille ja viisi miehille. Niistä on eri maissa tehty 384 hakemusta, Peltonen sanoo.

Suomella on nyt kahdeksan maapaikkaa Pariisiin paralympialaisiin, kaksi enemmän kuin oli viimeksi Tokion paralympialaissa. 

Yleisurheilijoista Suomen joukkueeseen on tähän mennessä valittu ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen ja Amanda Kotaja, keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen, kuulantyöntäjä Teijo Kööpikkä sekä pituushyppääjä-pikajuoksija Iida Lounela.

 

Lisätiedot:

Mikko Peltonen

Lajivalmentaja, parayleisurheilu

Suomen Urheiluliitto

0400 635 315

mikko.peltonen@sul.fi