Suomi-muistoja virtasi Aresen kirjan julkistajaisissa

Suomi-muistoja virtasi Aresen kirjan julkistajaisissa

Suomalaiset juoksijat ja muistot Suomesta olivat vahvasti esillä taannoin Italian Milanossa, kun Franco Arese julkisti elämänkertansa Divieto di Sosta. Tilaisuutta olivat juhlistamassa Suomesta olympiavoittajat Lasse Virén ja Pekka Vasala sekä Aresenkin uraa edesauttanut valmentaja Kari Sinkkonen.

Aresen juoksijauran suuri hetki oli vuoden 1971 Helsingin EM-kisojen 1500 metrin mestaruus. Hän juoksi myös lukuisia Italian ennätyksiä ja mestaruuksia. Juoksu-uran jälkeen hän on menestynyt liikemiehenä ja urheilujohtajana.

Kirjan Aresesta kirjoitti kolmikko Gianni Romeo, Fabio Monti ja ex-huippujuoksija ja sittemmin lehtimiehenä toiminut Franco Fava, jonka käsialaa ovat urheilu-uran tapahtumat.

Suomalaisten ex-juoksijoiden ohella tilaisuudessa oli paikalla lukuisia entisiä italialaisia huippujuoksijoista kuten 200 metrin olympiavoittaja Livio Berrutti, 10 000 metrin Euroopan mestari Stefano Mei ja estejuoksun maailmanmestari Francesco Panetta.

– Me suomalaiset olimme ainoat ulkomaalaiset siellä. Kaikki entiset urheilijat muistivat puheissaan myös Suomea. Moni muisteli, kuinka he aikanaan olivat Otaniemessä tai Vierumäellä kevään leirillä Suomessa. Joskus se oli niinkin päin, Sinkkonen kertaili.


01f07c40-3f80-43db-9b21-ff5b8df23c27.jpg

Kuva: Giancarlo Colombo