Suomi kokeneella joukkueella parayleisurheilun MM-kilpailuihin – Pariisissa kilpaillaan myös paikoista paralympiakisoihin

Suomi osallistuu vahvalla ja kokeneella joukkueella Pariisissa 8.-17. heinäkuuta käytäviin parayleisurheilun MM-kilpailuihin. Pariisissa ei kilpailla ainoastaan MM-menestyksestä, vaan myös paikoista 2024 Pariisissa käytäviin paralympiakisoihin.

– MM-kisojen neljä parasta luokittain niissä lajeissa, jotka ovat Pariisin paralympiaohjelmassa varmistavat suoran maapaikan ensi vuoden paralympialaisiin, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) parayleisurheilun lajivalmentaja Mikko Peltonen.

Pariisin MM-kilpailuissa Suomen joukkueen kärkinimiä ovat ratakelaajat Toni Piispanen, Leo-Pekka Tähti, Henry Manni ja Amanda Kotaja sekä keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen ja ensi kertaa parayleisurheilun kansainvälisiin arvokilpailuihin osallistuva kuulantyöntäjä Teijo Kööpikkä.

Joukkueeseen on valittu kymmeneen urheilijaa ja yksi opasjuoksija.

– Kööpikän ohella MM-kisojen ensikertalaiset ovat Vilma Berg ja Iida Lounela opasjuoksijansa Henrik Lounelan kanssa. Berg ja Lounelat kilpailevat nyt ensimmäistä kertaa yleisen sarjan MM-kisoissa, Peltonen sanoo.

– Lounelan ja Bergin kohdalla kilpailulajit tarkennetaan hieman myöhemmin, joukkueen muiden urheilijoiden kohdalla ne ovat jo selvät.

Parayleisurheilijat ovat menestyneet viime vuosien arvokilpailuissa erinomaisesti. Tokion paralympiakisoista 2021 Suomen joukkue kokosi viisi mitalia ja edellisistä MM-kilpailuista, jotka kilpailtiin Dubaissa Arabiemiraateissa 2019, seitsemän urheilijan joukkue saavutti viisi mitalia.

 

Parayleisurheilun MM-joukkue

Suomen joukkue parayleisurheilun MM-kilpailuissa Pariisissa, Ranskassa 8.–17. heinäkuuta:

Ratakelaajat:

Miehet,

Henry Manni Länsi-Uudenmaan Urheilijat (luokka T34), Toni Piispanen Espoon Tapiot (T51), Esa-Pekka Mattila Espoon Tapiot (T54), Leo-Pekka Tähti Porin Tarmo (T54).

Naiset,

Amanda Kotaja Vampulan Urheilijat (T54).

Pystyurheilijat:

Miehet,

Kuula ja kiekko: Petteri Peitso, Seinäjoen seudun Urheilijat (F11).

Naiset,

Pikajuoksu ja pituushyppy: IIda Lounela Helsingin Kisa-Veikot & opasjuoksija Henrik Lounela (T/F12), Vilma Berg Helsingin Kisa-Veikot (T/F38),

Tuoliheittäjät:

Miehet,

Kuula: Teijo Kööpikkä, Rauman Urheilijat (F57).

Naiset,

Keihäs: Marjaana Heikkinen Siilinjärven Ponnistus (F34).