Suomi johtaa veteraanien MM-kilpailuiden mitalitaulukkoa!

35-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilijoiden MM-kilpailut alkoivat keskiviikkona Tampereella. Avauspäivänä Suomen joukkue voitti kuusi maailmanmestaruutta ja yhteensä 14 mitalia.

Suomi johtaa maiden välistä mitalitaulukkoa! Toisena oleva Saksa on voittanut 11 mitalia ja kolmantena oleva Yhdysvallat viisi tähän mennessä päättyneistä lajeista.

Suomen joukkueen salama-alku perustui naisten moukarinheittoon, missä koordinoitu ja perusteellinen valmentautuminen johti peräti neljään maailmanmestaruuteen.

Moukarinheiton kultamitalit voittivat 45-vuotisten ikäluokassa Virtain Urheilijoiden Kirsi Koro, 50-vuotisissa LahtiSportin Satu Lehtonen, 60-vuotisissa niin ikään LahtiSportin Mirja Kokko ja 75-vuotisissa Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Kirsti Viitanen.

Jussi Tukeva Jalasjärven Jalaksesta voitti 35-vuotiaiden miesten kuulantyönnön maailmanmestaruuden ja Maija-Liisa Mertanen Vihdin Viestistä oli paras 60-vuotiaiden naisten 5000 metrin kävelyssä.

Torstaina kilpaillaan mm. 100 metrin juoksujen finaalit, joissa erityisesti Yhdysvaltain joukkueen odotetaan aloittavan nousunsa kohti mitalitilaston kärkeä. Avauspäivänä yhteensä 29 eri maata voitti mitaleita.