Suomi johtaa mitalitaulukkoa – Tanja Komulaisen ja Niina Kelon kaksoisvoitto

Suomi jyrää Ratinassa, Hervannassa ja Härmälässä. Neljän kilpailupäivän jälkeen Suomen yleisurheilijat johtavat Tampereen eri urheilukentillä käytävien 35-vuotiaiden ja sitä vanhempien MM-kilpailuiden mitalitaulukkoa.

Kotijoukkue on voittanut jo 31 maailmanmestaruutta ja yhteensä 111 mitalia. Suomen joukkueen lähimmät haastajat ovat 49 mitalia saavuttanut Saksa sekä 35 mitalia saavuttaneet Yhdysvallat ja Britannia.

Usea nuoruudessaan maajoukkuetta edustanut urheilija on nyt siirtynyt luontevasti elämänkaariurheiluun. Lauantaina moninkertaiset Suomen mestarit Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Niina Kelo saavuttivat kaksoisvoiton 40-vuotiaiden naisten kuulantyönnössä.

Moniottelijat urakoivat 27 asteen helteessä kaksi päivää menestyksekkäästi. Vehkalahden Veikkojen Simo Piispa voitti maailmanmestaruuden 45-vuotiaiden miesten kymmenottelussa ja Helsingin Kisa-Veikkojen Varpu Holmberg 80-vuotiaiden naisten seitsenottelussa.

Superveteraanit Raimo Kietäväinen ja Lauri Helle voittivat maailmanmestaruudet kaikkein vanhimmissa ikäluokissa. Kietäväinen voitti lauantaina 90-vuotiaiden miesten pituushypyn ja Helle 95-vuotiaiden miesten painonheiton.

Neljänä ensimmäisenä päivänä jo 48 eri maata on voittanut mitaleita. Neljäntenä päivänä uudeksi mitalimaaksi nousi Hongkong. Mitalitaulukosta puuttuvat vielä miesten kymmenottelu ja naisten seitsenottelu, joiden tuloksia ei ole ehditty vahvistaa.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

TAMPERE 29.6.-10.7.2022 World Masters Athleticsin MM-kilpailut

Mitalitaulukko 4. päivän jälkeen*:

1) Suomi 111 (32 kultaa + 45 hopeaa + 34 pronssia)