Suomi johtaa miesten ottelua, pikaviestimiehet vireessä

Suomi johtaa miesten ottelua

Miesten maajoukkue johtaa Ruotsi-ottelua avauspäivän jälkeen pistein 105–98. Naiset ovat tappiolla 98,5–106,5.

– Miehet onnistuivat erinomaisesti verrattuna siihen, mitä tilastot ennustivat, ja ihan erikseen pitää nostaa 10000 metriä, jossa tuli tuntuvia ennätysparannuksia, totesi Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Kemppaisen mukana naiset lähtevät lauantaille hyvistä taisteluasemista.

–  Yksittäisistä suorituksista Sandra Eriksson 5000 metriä oli todella upea juoksu, kuten 5000 ja 1500 metrin urakointi samana päivänä. Myös kapteenit Kristiina Mäkelä ja Sanna Kämäräinen onnistuivat hyvin, Kemppainen sanoi.

Eriksson kiri upeaan lajivoittoon ennätyksellään

Sandra Eriksson urakoi haastavan kauden päätteeksi 5000 ja 1500 metriä. Lajivoiton hän juoksi 5000 metrillä, jossa voiton lisäksi parani roimasti oma ennätys. Ennätys on nyt 15.42,15, kun se ennen perjantaita oli 16.01,72. Uusi ennätys on kaikkien aikojen suomalaistilastossa kuudenneksi paras.

– Minulla ei ollut oikein itseluottamusta ennen juoksua. On ollut niin paljon ongelmia viime viikkoina, iloisesti yllättynyt Eriksson sanoi.

Purola ja pikaviestimiehet vireessä: ”Uskallan veikata, että juoksullisesti vielä kovempi kuin Berliinissä”

Berliinin EM-kisoissa suomalaisia ilahduttaneet pikaviestimiehet jatkoivat vauhdikasta menoaan myös Ruotsi-ottelussa. Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola kipaisivat maaotteluennätyksen 39,14. Purola ei saanut kaipaamaansa kilpailua, kun Ruotsin viesti jäi kesken.

– Olisi ollut kiva, jos olisi saanut Ruotsista vähän lisäpotkua omaan tekemiseen. Verottaa aikaa, kun ei ole sitä kisaa. Uskallan veikata, että oli juoksullisesti vielä kovempi kuin Berliinissä. Katsoin Oton ja Oskarin vaihdon, se meni tosi paljon päälle. Oma juoksu tuntui taas paremmalta kuin Berliinissä, Purola sanoi hymyillen.

Purola oli hyvässä iskussa myös satasella, sillä hän juoksi kauden parhaansa 10,43.

– Se oli vielä vähän jäykkää, hän kuittasi.

Oululaisen ilta ja maaottelun oma osuus jätti kaikkinensa hyvän mielen. Kauden henkilökohtaiset kilpailut päättyivät lauantaihin.

 – Tähän lopetukseen olen erittäin tyytyväinen. SM-viestissä todennäköisesti vielä satanen ja mahdollisesti 400:n viesti vielä, hän sanoi vielä ensi viikonloppuna Mikkelissä odottavista kilpailuista.

Raitanen haki pisteet kotiin

EM-kisoissa suomalaisia ilahdutti myös Topi Raitanen, joka Ratinassa kipaisi esteissä lajivoiton ajalla 8.49,87.

– Taktiikkana oli, ettei lähdetä hulluttelemaan vauhdin kanssa vaan haetaan pisteet kotiin. Se onnistui, Raitanen myhäili tyytyväisenä.

Topi Raitanen juoksee maaottelussa myös 1500 metriä.

,


1xb_0247.jpg

Perjantaina estejuoksun leikitellen voittanut Topi Raitanen haastaa lauantaina päätöslajissa 1500 metrin juoksussa Ruotsin kivikovan edustuskolmikon. Ratkeeako maaotteluvoitto tässä viimeisessä lajissa?