Suomi 12 juoksijan voimin PM-maastoihin Islantiin

Suomen Urheiluliitto (SUL) on valinnut 12 urheilijan joukkueen maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. KIlpailu juostaan Islannin Reykjavikissä 5. marraskuuta.

SUL:n kestävyysjuoksujen lajivalmentaja Rami Virlanderin mukaan PM-kilpailu tarjoaa juoksijoilla hyvän tilaisuuden verrata kuntoaan pohjoismaiseen tasoon.

– Viime vuonna Norjan Kristiansandissa Suomi sai kaksi mitalia, kun Nathalie Blomqvist otti naisten sarjassa mestaruuden ja Suomen joukkue oli hopealla. Nathalie on vahvassa kunnossa nytkin puolustamaan mestaruuttaan, Virlander kertoo.

PM-maastot ovat juoksijoille myös hyvä välietappi joulukuussa juostaviin EM-maastoihin Belgian Brysselissä.

– EM-maastojen ohjelmassa ovat myös alle 23-vuotisten sarjat, mikä on hyvä tavoite nuorelle PM-maastojen joukkueellemme. Blomqvist sekä PM-kisoissa miesten sarjassa juoksevat Mustafe Muuse ja Niko Putkinen pääsevät ikänsä puolesta mukaan tähän ikäluokkaan.

Suomen joukkue maastojuoksun PM-kisoihin, jotka kilpaillaan Reykjavikissa Islannissa 5. marraskuuta:

Miehet 9 km: Mustafe Muuse, Turun Urheiluliitto, Leevi Keronen, Lempäälän Kisa Yleisurheilu ja Niko Putkinen, Lahden Ahkera.

M19 6 km: Eetu Valtola, Mikkelin Kilpa-Veikot, Sisu Moilanen, Turun Urheiluliitto, ja Ville Viitakoski, Mikkelin Kilpa-Veikot.

Naiset 9 km: Nathalie Blomqvist, IK Falken, Johanna Peiponen, Lapin Lukko, ja Taru Palsa, Helsingin Kisa-Veikot.

N19 6 km: Ella Sorvisto, Kuivasjärven Aura, Nelli Viskari Lappeenrannan Urheilu-Miehet, ja Sini Rajaniemi, Lahden Ahkera.

Artikkelikuvassa Lahden Ahkeran Niko Putkinen, joka voitti Pajulahdessa juostun PM-maastojen katsastuskilpailun.