Suomesta seitsemän urheilijan joukkue parayleisurheilun MM-areenalle Japaniin

Suomi osallistuu seitsemän urheilijan joukkueella parayleisurheilun MM-kisoihin, jotka kilpaillaan Japanin Kobessa 17.-25. toukokuuta. MM-kilpailut on viimeinen mahdollisuus saavuttaa maapaikka Pariisissa elo-syyskuun taitteessa käytäviin paralympialaisiin.

– Joukkueeseen valittiin urheilijat, joilla katsotaan olevan edellytykset suoran maapaikan saavuttamiseen Pariisin paralympialaisiin, tai jotka ovat saavuttaneet maapaikan tai valittu paralympiajoukkueeseen, sanoo Suomen Urheiluliiton parayleisurheilun lajivalmentaja Mikko Peltonen.

Suomen MM-joukkueesta ratakelaajat Leo-Pekka Tähti ja Toni Piispanen sekä toista kertaa MM-kilpailuihin osallistuva kuulantyöntäjä Teijo Kööpikkä on jo valittu paralympialaisiin. Tähti ja Piispanen ovat luokkiensa kansainvälisiä huippunimiä ja hakevat jatkoa mittavalle arvokisamitalien sarjalleen. Kööpikkä puolestaan tavoittelee jatkoa Pariisin MM-kisojen pronssille.

Vuosi sitten Pariisin MM-kilpailuissa Tähti kelasi 54-luokan 100 metriltä hopean. Piispanen oli 51-luokassa 100 metrillä kolmas ja 200 metrillä toinen.

Paralympialaisiin jo valituista parayleisurheilijoista Amanda Kotaja, Marjaana Heikkinen ja Iida Lounela eivät kilpaile Kobessa.

– Heidän kanssaan on yhdessä katsottu, että kuluvan kauden fokus on arvokisojen osalta vain Pariisin paralympiakisoissa, Peltonen sanoo.

Pariisista kuusi mitalia vuosi sitten

Suomen MM-joukkueessa kilpailevat myös kokeneet ratakelaajat, luokassa 54 kilpaileva Esa-Pekka Mattila ja luokassa 34 kelaava Henry Manni, joka on voittanut useita MM -ja EM-mitaleita.

Vilma Berg osallistuu yleisen sarjan MM-kilpailuun toista kertaa. Hän kilpailee Japanissa 400 metrillä ja pituushypyssä luokkien 36/38 kilpailussa. Kiekonheittäjä Petteri Peitso tavoittelee menestystä luokassa F11.

Vuosi sitten Pariisin MM-kilpailuissa Suomen joukkue voitti kuusi mitalia.

Valintoja/Parayleisurheilun MM-joukkue

Helsinki:

Suomen Urheiluliitto on valinnut seuraavan joukkueen 17.-25. toukokuuta Kobessa, Japanissa kilpailtaviin parayleisurheilun MM-kilpailuihin.

Naiset, Vilma Berg Helsingin Kisa-Veikot (luokka T36/38), 400 m, pituus

Miehet, Teijo Kööpikkä, Rauman Urheilijat, (F57), kuula

Petteri Peitso, Seinäjoen Seudun Urheilijat, (F11), kiekko

Ratakelaajat:

Miehet, Henry Manni Länsi-Uudenmaan Urheilijat, (T34), 100 m, 400 m, 800 m.

Esa-Pekka Mattila, Espoon Tapiot (T54), 100 m.

Toni Piispanen, Espoon Tapiot (T51), 100 m, 200 m.

Leo-Pekka Tähti, Porin Tarmo, (T54), 100 m.

Lisätiedot:

Mikko Peltonen

Lajivalmentaja parayleisurheilu

Suomen Urheiluliitto

0400 635 315

mikko.peltonen@sul.fi