Suomesta iskukykyinen yleisurheilujoukkue Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleille

Suomi lähtee iskukykyisellä yleisurheilujoukkueella Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleille (EYOF), jotka kilpaillaan Banská Bystricassa Slovakiassa 24.-30. heinäkuuta.

– Lähdemme Slovakiaan pienellä, mutta erittäin iskukykyisellä yleisurheilujoukkueella. Ryhmään valittiin vain 2006-syntyneitä urheilijoita, mutta ei kuitenkaan samoja urheilijoita, jotka osallistuivat alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin Jerusalemissa, sanoo yleisurheilujoukkueen johtaja Aapo Räntilä.

– Miltä kisatilasto suomalaisittain näyttää, selviää vasta, kun kisojen ilmoittautumisaika umpeutuu. Silloin näemme, miten muut maat ovat toimineet. Onko heillä joukkueissa myös alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa kilpailleilta urheilijoita.

Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit ovat Euroopan olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma. Se on suunnattu 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- ja talvilajeissa.

Banská Bystricassa kilpailulajeina yleisurheilun ohella ovat judo, maantiepyöräily, sulkapallo, telinevoimistelu, uinti, koripallo, käsipallo ja lentopallo. Kisoihin saapuu eri Euroopan maista yhteensä noin 3600 urheilijaa ja muita joukkueiden jäseniä.

– EYOF-kilpailut ovat monelle urheilijalle ensimmäinen kosketus kansainväliseen kilpailutoimintaan. Tiedossa on upea tapahtuma, Räntilä sanoo.

Yleisurheiluvalintoja/

Suomen yleisurheilujoukkue Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleille (EYOF), jotka kilpaillaan Banská Bystricassa Slovakiassa 24.-30.7.2022:

Miehet, 100 m ja 200 m: Matias Salminen, Lahden Ahkera.

Seiväs: Tommi Järvenpää, Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Kiekon- ja moukarinheitto: Mico Lampinen, KU-58 Vantaa.

Keihäänheitto: Topi Räsänen, Viitasaaren Viesti.

Naiset, 800 m: Venla Virrantuomi, Helsingin Kisa-Veikot.

100 m aidat: Olivia Kärki, Noormarkun Nopsa.

400 m aidat: Charlotte Kajander, HIFK-friidrott Helsinki.

2000 m esteet: Heidi Paasonen, Mikkelin Kilpa-Veikot.

Korkeushyppy: Aino Aalto, Vehmaisten Urheilijat.

Kiekon- ja moukarinheitto: Aino Ikäheimo, Espoon Tapiot.

Kuulantyöntö: Carmen Welling, Turun Urheiluliitto.

Keihäänheitto: Rebecca Nelimarkka, Nakkilan Vire.

Joukkueen johto ja valmennus

Aapo Räntilä, joukkueenjohto ja heitot

Vesa Rantanen, hypyt

Anne Suoranta, pika- ja aitajuoksut

Lotta Suviranta, kestävyys

Lisätiedot:

Aapo Räntilä

045 634 1090

aapo.rantila@sul.fi

EYOF-kisasivut