Suomen Yleisurheiluarkisto kokoontui Littoisissa

Suomen Yleisurheiluarkisto kokoontui Littoisissa

Vuonna 2004 perustetun Suomen Yleisurheiluarkiston kevätkokous järjestettiin sunnuntaina 28.5. yhdistyksen omissa tiloissa Littoisten verkatehtaan kulttuuriympäristössä.

Puheenjohtaja Mikko Nieminen Porvoosta arvioi katsauksessaan, että vuonna 2015 suoritettu kiinteistöhankinta on osoittautunut onnistuneeksi valinnaksi ja luo lähitulevaisuudessa uusia toimintamahdollisuuksia, myös näyttelytoimintaan.

– Kolme tärkeintä tulomuotoa jäsenmaksut, kiinteistötulot ja tutkimustoiminnan tulot kehittyivät vuonna 2016 kaikki suotuisasti, niin että jokaisessa kirjattiin paras tähänastinen tulos. Oma julkaisutoiminta ja sen markkinointi jäivät vuosina 2015 – 2016 kiinteistöhankinnan varjoon, mutta vuoden 2017 aikana panostamme uudelleen julkaisutoimintaan, Nieminen kertoi.

Yhdistyksen viime vuoden tase oli 97.528,- ja viime vuoden tulos oli 1.499,- voitollinen.

Vuonna 2016 yhdistys julkaisi kaksi yleisurheiluaiheista teosta. Keväällä ilmestyi Petri Maskosen Piikkinä radalla – Joensuun maraton ja oheislajit 1935 – 1963 ja syksyllä ensimmäinen osa Ari Törmän toimittamasta kansainvälisestä julkaisusarjasta Athletics in the 19th Century. ( Molempia em. kirjoja ja aiempia julkaisuja voi tiedustella kustantajalta: mikko.nieminen@dlc.fi )