Suomen veteraaniurheilijat MM-kilpailuiden mitalitaulukon kärjessä!

Suomen joukkueen menestys 35-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilijoiden MM-kilpailuissa Tampereella on ylittänyt kaikki odotukset. Toisena kilpailupäivänä kotijoukkue voitti 11 maailmanmestaruutta ja yhteensä 37 mitalia.

Avauspäivien lajivalikoimassa on toki ollut Suomelle vahvoja lajeja. Niin suureksi etumatka muihin maihin on kuitenkin jo kasvanut, että maiden välisen mitalitaulukon voittaminen on nyt realistinen mahdollisuus.

Suomen joukkueen mitalimäärä tähän mennessä vahvistetuista lajeista on 51. Lähimmät haastajat ovat 21 mitalia saavuttanut Saksa, 17 mitalia saavuttanut Yhdysvallat ja 15 mitalia saavuttanut Britannia.

Maastojuoksussa Suomen joukkueen menestys oli loistava. 35-vuotiaiden miesten 8 kilometrillä järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää, Turun Urheiluliiton Niklas Wihlman, Helsingin Juoksijoiden Joonas Hytönen ja Vasa Iddottssällskapin Joakim Träskelin juoksivat neloisvoiton!

Maastojuoksun maailmanmestaruuden voittivat lisäksi 50-vuotisten naisten ikäluokassa Mäntylahden Vedon Niina Halonen, 65-vuotisissa Kerkkoon Urheilijoiden Seija Nurmi ja 70-vuotisissa Imatran Urheilijoiden Hellevi Mankki.

100 metrin pikapyrähdyksessä kolme suomalaista olivat ikäluokkansa parhaita. Sporttiveteraanien Salme Rantala voitti 85-vuotiaiden naisten mestaruuden ja hänen seuratoverinsa Åke Lund 90-vuotiaiden miesten mestaruuden. Porin Urheiluveteraanien Pekka Penttilä oli 95-vuotiaiden miesten 100 metrin ainoa kilpailija.

Mirja Kokko voitti jo toisen kultamitalinsa

LahtiSportin Mirja Kokko voitti keskiviikkona jo 60-vuotiaiden naisten moukarinheiton ja torstaina myös kuulantyönnön uudella Suomen ennätyksellä 11,56. Kuopion Vipinän Inkeri Fält voitti 80-vuotiaiden naisten kuulantyönnön myös uudella Suomen ennätyksellä 8,13.

Miesten moukarinheitossa suomalaiset voittivat nuorimman ja vanhimman ikäluokan. 35-vuotiaiden maailmanmestari on nyt Oulun Pyrinnön Petri Rautio ja 95-vuotiaiden maailmanmestari Perniön Urheilijoiden Lauri Helle.

35-vuotiaiden naisten 100 metrin juoksun voitti Ruotsia edustava Maarianhaminan IFK:n Sara Wiss ajalla 11,95 ja 45-vuotiaiden miesten moukarinheiton Albaniaa edustava Inkeroisten Terhon Dorian Çollaku tuloksella 60,90. Heillä molemmilla on myös Suomen kansalaisuus ja Kalevan kisojen edustusoikeus.

Mitalitaulukosta puuttuvat vielä maastojuoksujen joukkuekilpailut ja naisten seitsenottelu, joiden tuloksia ei ole ehditty vahvistaa. Alustavasti Helsingin Kisa-Veikkojen Tessa Tillgren on voittanut 35-vuotiaiden naisten seitsenottelun ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Tuire Mäki 45-vuotiaiden naisten seitsenottelun.

Kahtena ensimmäisenä päivänä jo 45 eri maata on voittanut mitaleita.