Suomen miehet 7 vuoden tauon jälkeen maaotteluvoittoon

Suomen miehet 7 vuoden tauon jälkeen maaotteluvoittoon

Ruotsi-ottelu päättyi Ratinassa upeisiin suomalaisjuhliin, kun Suomen miehet käänsivät viimeisessä lajissa maaottelun edukseen yhteispistein 206–202. Naisten ottelu päättyi Ruotsille 216–194.

Suomen miehille maaotteluvoitto oli kautta aikain 46:s. Edellisen kerran Suomi voitti miesten maaottelun vuonna 2011.

Suomen voiton ratkaisi maaotteluun päättäneen 1500 metrin voittoon kirinyt Topi Raitanen, joka vei voiton ajalla 3.45,45. Edellispäivänä 3000 metrin esteet voittaneen Raitasen lisäksi ratkaisevat pisteet haalivat kolmanneksi juossut Joonas Rinne ja viidenneksi taistellut Tuomo Salonen.

– Olen harjoitellut Kalle Berglundin kanssa ja tiedän, millainen juoksija hän on, Raitanen kiteytti nappiin sujuneen juoksun kulun.

Tilanne oli tasapisteissä ennen päätöslajia, kun Antti Ruuskasen johdolla tullut kolmoisvoitto keihäässä tasoitti tilanteen.

– Hienosti tultiin perävasemmalta ohi ja vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Näin se pitää urheilussa olla, että mikään ei ole ratkennut ennen kuin on kilpailtu, keihäänheiton voittanut Antti Ruuskanen sanoi miesten maaottelun voitosta.

Ruuskasen voittoheitto kantoi 82,25. Sen Oliver Helander ja Toni Kuusela täydensivät kolmoisvoitoksi tuloksin 79,22 ja 75,96. Kolmoisvoitto tasoitti maaottelun tilanteen ennen 1500 metriä.

– Hieno juoksu Topilta, Ruuskanen hehkutti.

Lehtonen kuorrutti kautensa maaotteluvoitolla

Oskari Lehtonen kuorrutti hienon kilpailukautensa maaottelussa 200 metrin voittoon ajalla 20,96. Se oli hienoa jatkoa edellispäivänä 4 x 100 metrin viestijoukkueen kanssa juostulle maaotteluennätykselle.

– Läksin voittamaan ja aika hyvä juoksu tuli. Ei siinä ollut heikkoa kohtaa, ensimmäistä kertaa aikuisten Ruotsi-ottelussa kilpaillut Lehtonen kertaili.

Lehtonen on tällä kaudella pudottanut 200 metrin ennätyksensä 20,88:aan ja nauttinut EM-kisojen kuudennesta sijasta 4 x 100 metrin joukkueessa.

– Aika huikea kausi, kun kahdella edellisellä kaudella oli loukkaantumisia, Lehtonen tuumi.

Viljami Kaasalainen oli kilpailussa neljäs ajalla 21,32, joka jäi 0,03 sekuntia hänen ennätyksestään. Roope Saarinen oli viides  ajalla 21,40.

– Aika perusvarma juoksu. Hyvä, että saatiin pisteet Suomeen, Kaasalainen sanoi.

Vainio nauttii saadessaan harjoitella ja kilpailla terveenä

Alisa Vainio oli 10 000 metrillä kauden parhaassa vauhdissaan ja otti ajalla 33.05,11 kakkossijan. Voiton vei Ruotsin Charlotte Fougberg ennätyksellään 32.34,47.

– Alku oli tosi hämmentävää, oli tosi helppoa, Vainio sanoi.

Vainio juoksi perjantaina 5000 metriä, jossa hän ei saanut itsestään irti niin paljon kuin olisi halunnut. Juuri itsestään kaiken irti saaminen on tunne, jota hän maalissa kaipaa.

– Se tulee kovien treenien ja kisojen kautta, Vainio sanoi.

Hänelle on iso voitto ja ilon aihe jo se, että kaikkien vaivojen jälkeen hän saa urheilla terveenä.