Suomen joukkueella lämminhenkinen tulojuhla MM-kisojen viimeistelyleirillä Creswellissä

Eugenessa käytäviin MM-kisoihin valmistautuva Suomen yleisurheilumaajoukkue toivotettiin tulojuhlassa lämpimästi tervetulleeksi Creswellin pikkukaupunkiin Oregonissa. Eugnen kupeessa sijaitseva kaupunki on MM-joukkueen viimeistelyleirin pitopaikka.

Juhlan organisoi paikallinen kestävyysjuoksuvalmentaja ja yleisurheilun ystävä Lonn Robertson, joka uurasti isona apuna Suomen majoitus- ja harjoituspaikkojen löytämisessä ja muissa MM-kisojen viimeistelyleirin järjestelyissä.

Suomen MM-joukkueen leiriä vetävä Jarkko Finni kiitteli juhlassa Robertsonin ja creswelliläisten lämmintä vastaanottoa ja avuliaisuutta. Robertsonia Suomen maajoukkue muisti Paavo Nurmen sekuntikelloa tarkalla kopiolla.

Creswellissä Suomen MM-joukkueen tuloa on valmisteltu pitkään, kuten Finland -paidoista näkyy.

Lajiesittelyt saivat yleisön syttymään

Ulkoilmajuhlassa kuultiin puheiden ohella Suomen ja Yhdysvaltain kansallislaulut ja nähtiin creswelliläisten toivomat, Suomen maajoukkueurheilijoiden pitämät lajiesittelyt kävelystä ja moukarinheitosta, joka sai yleisön syttymään.

Juhlan kunniavieras oli entinen moukarinheiton huippunimi Lance Deal, joka oli mukana projektissa, jossa Creswellin High Schoolin viereen syntyi tasokas moukarinheittopaikka, joka on nyt Suomen MM-joukkueen heittäjien käytössä.

Creswellin High Schoolin kupeeseen rakennettu heittopaikka palvelee nyt MM-joukkueen heittäjiä. Tulojuhlassa Tuomas Seppänen (kuvassa), Silja Kosonen ja Krista Tervo näyttivät, mistä lajissa on kyse ja saivat yleisön lämpenemään.

 

Kaikenlaista Suomi-tietoa on käyty Creswellissä koulussa läpi MM-joukkueen tuloa ajatellen ja se on synnyttänyt monenlaista materiaalia, jota oli esillä tulojuhlassa.
Tulojuhlan ruokatarjoilua. Pöydän antimien ääressä valmentajat Janne Ukonmaanaho ja Seppo Pulli.
MM-joukkue kuunteli juhlan alkuun Suomen ja Yhdysvaltain kansallislaulut.
Juhlassa vieraili myös Suomen kunniakonsuli Veikko Valli.
Moukarinheiton olympiamitalisti Lance Dealilla oli pari hyvää tarinaa takavuosien kisoista Tuomas Seppäselle.
Suomen joukkueen puheenvuorot pitivät Jani Tanskanen, Hanna-Maari Päkk ja Jarkko Finni.