Suomen joukkue voitti neljä kultamitalia Down-urheilijoiden MM-kilpailuissa

Veeti Mustalahti, Jani Töyrylä ja Eliel Nikkola voittivat Suomen joukkueelle yhteensä yhdeksän mitalia Down-urheilijoiden MM-kilpailuissa Tšekissä 21.-23. kesäkuuta.

Seinäjoen Seudun Urheilijoita kotimaassa edustava Mustalahti voitti miesten pituushypyn ja keihäänheiton maailmanmestaruudet luokassa 21. Lisäksi hän saavutti pronssimitalit kuulantyönnössä ja kolmiottelussa.

Vehmaisten Urheilijoiden Eliel Nikkola voitti samassa luokassa miesten kolmiottelun maailmanmestaruuden sekä pituushypyn hopeamitalin.

Iitin Pyrinnön Jani Töyrylä voitti Mosaic-luokassa miesten keihäänheiton maailmanmestaruuden sekä lisäksi hopeamitalit kuulantyönnössä ja kiekonheitossa.

Down-urheilijat on jaettu kahteen luokkaan, jotka ovat luokka 21 ja harvinaisempi luokka ’Mosaic’.

Pistesijoille ylsivät miehistä myös Karhulan Katajaisten Juho Oksman ja Turun seudun Kenttäurheilijoiden Oliver Patama sekä naisista Kankaanpään seudun Leiskun Roosa Kukkumäki ja Jalasjärven Jalaksen Veera Luhtanen. Kukkumäki teki myös Suomen ennätyksen luokan 21 kolmiottelussa pistein 1278.

 

MLADA BOLESLAV (CZE) 21.–23.6.2022 Down-urheilijoiden MM-kilpailut

Lauri Jaakkolan laatimat kilpailuraportit ja suomalaislajien tulokset:

1. päivä 21.6.2022

https://www.paralympia.fi/ajankohtaista/uutiset/9815-suomalaisilla-neljaen-mitalin-avauspaeivae-down-urheilijoiden-mm-yleisurheilussa

2. päivä 22.6.2022

https://www.paralympia.fi/ajankohtaista/uutiset/9820-veeti-mustalahti-ponnisti-viimeisellaeaen-down-urheilijoiden-pituuden-maailmanmestariksi

3. päivä 23.6.2022

https://www.paralympia.fi/ajankohtaista/uutiset/9822-toeyrylae-heitti-kiekkohopeaa-suomelle-yhdeksaen-mitalin-saldo-down-urheilijoiden-mm-kilpailuista