Suomen joukkue saavutti alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuista neljä mitalia ja viisi muuta pistesijaa

Miesten 4×400 metrin viestijoukkueen kahdeksas sija päätti Suomen mainiosti onnistuneet alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut Jerusalemissa. Suomi juoksi ajan 3.10,04 kahdella tuoreella 400 metrin aitajuoksun mitalistilla vahvistettuna. Aika jäi vain 0,27 sekuntia jo 30 vuotta vanhasta tämän ikäluokan Suomen ennätyksestä.

Suomen joukkueen aloittaja Simeon Vorselman juoksi osuutensa 48,4 ja saapui seitsemäntenä vaihtoon. Kasperi Vehmaa ja Antti Sainio pitivät sijoituksen samana ja joukkueen ankkuroi maaliin 400 metrin aitajuoksun Euroopan mestari Jere Haapalainen, jonka osuusaika lentävällä lähdöllä oli erinomainen 46,37.

– Kyllä itsensä kerääminen tuohon viestiin onnistui, mutta hirveästi ei ollut annettavaa. Ihan hyvä aika juostiin, enkä oikein tiedä, mitä olisi toisin pitänyt tehdä. Muilla oli tuoreempia miehiä, Haapalainen kertaili.

Viestifinaalin ankkuriosuus 400 metrin aitojen Euroopan mestaruuden päälle oli Haapalaiselle mieluisa kokemus.

– Ikimuistoinen reissu ja kyllä viesti oli hieno juosta. Oli hyvä tunnelma, Haapalainen tuumi.

Suomi kokosi EM-kilpailuista neljä mitalia ja viisi muuta pistesijaa eli sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.

Suomen mitalistit olivat 400 metrin aitajuoksun voittanut Jere Haapalainen ja moukarinheiton voittanut Max Lampinen, sekä 110 ja 400 metrin aitajuoksujen hopeamitalistit Rasmus Vehmaa ja Antti Sainio.

Seuraavat alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään Haapalaisen ja Sainion kotikaupungissa Tampereella kesällä 2025.