Suomalaistrio heittolajien eurocupiin, Seppänen: Katsotaan missä mennään

Suomalaistrio heittolajien eurocupiin

Onnistunut Teneriffan leiri jätti moukarinheittäjä Tuomas Seppäsen odottelemaan mielenkiinnolla viikonvaihteessa Las Palmasissa kilpailtavaa heittolajien Euroopan talvicupia.

– Heitin leirillä paremmin kuin viime kesänä. En tosin ihan niin hyvin kuin alkukesästä, Seppänen sanoo.

Alkukesän heitolla Seppänen viittaa ennen muuta toukokuun lopussa syntyneeseen ennätysheittoon, joka kantoi 76,20.

– Nyt heitot alkoivat leirillä sieltä 71 metristä. Paras oli 74-metrinen, Seppänen sanoo.

Kanariansaarilla suomalaisista kilpailevat myös moukarinheittäjä Henri Liipola ja kuulantyöntäjä Arttu Kangas. Kaikki suomalaiset kilpailevat sunnuntaina.

Seppäsen toiveissa on petrata Las Palmasin kilpailussa harjoitusleirin lukemista. Edellytyksiä pitkille heitoille on, vaikka reilun vuoden kiusannut alaselän välilevynpullistama tuo harjoitteluun omat vaateensa. 

– Tietyt asiat ärsyttävät selkää, kuten pitkät istumiset. Myös matkustamisen jälkeiset treenit pitää miettiä hyvin, mutta muuten harjoittelu sujuu, Seppänen sanoo.

Heittäjän mukaan selkä on nyt sallinut pitkästä aikaa tehokkaat jalkakyykkynostot, joka on helpottanut voimaharjoittelua.

– Harjoittelussa on pysytty perusasioissa. Fysiikkaa on viety pikku hiljaa eteenpäin ja siihen on yhdistetty joulukuusta lähtien heittoharjoittelu, Seppänen summaa.

Eurocupin muista suomalaisista Henri Liipola voitti moukarinheiton SM-talvikilpailun Kaustisella. Hän heitti siellä ennätyksensä tuntumaan 72,02. Arttu Kangas on talven aikana työntänyt halliennätyksensä 20,18. Hän odottaa yli 20 metrin tulosta myös kauden ensimmäisestä ulkoratakilpailustaan.

Las Palmas, Espanja:

Suomen joukkue heittolajien Euroopan talvicupissa Las Palmasissa Espanjassa 11.-12.3. 2017:

Miehet, kuula: Arttu Kangas Kankaanpään Seudun Leisku 20,18 hallissa/ennätys 20,30.

Moukari: Henri Liipola Someron Esa 72,02/72,12, Tuomas Seppänen Noormarkun Nopsa -/76,20

Osallistujat

Aikataulu