Sunnuntai oli tuplamestareiden päivä – Kestävyysjuoksut 6.3.

Sunnuntai oli tuplamestareiden päivä - Kestävyysjuoksut 6.3.

Nuorten SM-hallien toisen kilpailupäivän kestävyysjuoksulajeissa leivottiin useita tuplamestareita. Yksi heistä oli Pudasjärven Urheilijoiden Mikko Rahkola (kuvassa).

17-vuotiaissa tytöissä voiton nappasi eilisen 800 metrin tapaan Kannuksen Uran Emma Katajalaakso. Pojissa kullan otti eilen 800 metrillä hylätty Espoon Tapioiden Tomi Lehto. Tuplamestareiksi leivottiin myös 19-vuotiaiden naisten 800 metrillä Suolahden Urhon Saija Seppä ja miesten samalla matkalla Pudasjärven Urheilijoiden Mikko Rahkola.

– Eilinen voitto tuli niin totaalisen puskista, että tämän päivän kisaan oli todella helppo lähteä. Paineet olivat poissa ja pystyin vain keskittymään rentoon juoksuun. Yleensä olen lähtenyt liian kovaa, mutta nyt sitä virhettä ei tapahtunut. Pystyin kiihdyttämään vauhtia loppuun asti, Emma Katajalaakso kertoi.

Hänen aikansa oli 4.42,06. Toiseksi juoksi Lahden Ahkeran Aino Kuljukka ajalla 4.45,49 ja kolmanneksi Tampereen Pyrinnön Jemina Forss, 4.48,91.

Tomi Lehto oli edelleen harmissaan eilisestä 800 metrin hylkäyksestä. 1500 metrin voitto oli pientä balsamia haavoille.

– Kasin aika olisi ollut tosi hyvä. Ei tuollaista ratarikkoa ole ennen käynyt. Tämän päivän kisassa taktiikkani oli jättää muut pojat heti alussa ja katsoa sitten, millainen aika siitä irtoaa. Loppu tuli vähän nihkeästi, mutta ihan kohtuullinen juoksu kuitenkin

4.05,87 juosseen Lehdon takana hopeaa otti Lahden Ahkeran Vilho Hautala ajalla 4.12,96. Pronssia sai Turun Urheiluliiton Niklas Lainto ajalla 4.15,55.

19-vuotiaiden 800 metrillä tuttu komento

Naisten 800 metrillä halliennätykseensä 2.11,45 ja samalla kilpailun voittoon hallikautensa päättänyt Saija Seppä sanoi lähteneensä varovaisesti matkaan.

– Tässä vaiheessa kautta olen vielä hiihtänyt enemmän kuin juossut. Se näkyi vauhdin jaossa. Olisin voinut lähteä rohkeammin matkaan, hienon soolojuoksun tehnyt Seppä arvioi.

Miesten 800 metrillä helponnäköiseen voittoon juossut Pudasjärven Urheilijoiden Mikko Rahkola alitti hiuksen hienosti kaksi minuuttia ja oli iloisesti yllättynyt viikonlopun tuplamestaruudesta.

– Tiesin, että kasi kulkee, mutta eilinen kolmosen voitto oli pieni yllätys. Siinä vauhdinjako sopi minulle tosi hyvin. 800 metriä oli tuollainen kyttäysjuoksu. Matkalla olin hieman huolissani, onko vauhti riittävän hyvä aiempiin eriin nähden, mutta muuten ei ollut mitään hätää.

Kauppiselle ja Mikkosellekin 3000 metrin tuplamestaruudet

Myös Joensuun Katajan Silja Kauppinen jatkoi tänään siitä, mihin eilen jäi. 3000 metrin SM-kultaa ajalla 9.36,22 voittanut Kauppinen pitää suunnistusta päälajinaan, mutta aikoo piipahtaa radalla ainakin SM-kilpailuissa.

– Juoksu kulki hyvin. Viikko sitten juoksin Tampereella lähes saman ajan, mutta lyhyt rata ja jyrkät kaarteet tekivät tämän päivän kisasta raskaamman. Tyytyväinen olen silti.

Kauppisen takana hopeaa otti Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander ajalla 9.52,83. Pronssi meni Porvoon Urheilijoiden Johanna Haloselle ajalla 10.22,91.

22-vuotiaiden miesten 3000 metrillä parasta vauhtia piti eilen 1500 metriä voittanut Kuopion Reippaan Samu Mikkonen. Hänen aikansa oli 8.36,71. Toiseksi juoksi Turun Urheluliiton Kennedy Charicha, 8.42,50. Pronssia sai Sjundeå IF:n Eero Saleva ajalla 8.52,81.

22-vuotiaiden naisten 800 metrillä voiton kuittasi itselleen Lehtimäen Jyskeen Sanni Taipalus ajalla 2.19,90.

Tulokset