SUL:n yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysely käynnistyi, muista osallistua

Suomen Urheiluliitto (SUL) päivittää yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaansa. Päivitystyöhön liittyen SUL toteuttaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyn lajin parissa toimiville. Kysely lähetetään sähköpostilla tänään maanantaina 18. tammikuuta ja vastausaikaa on 31. tammikuuta asti.

­Kysely lähtee yli 16-vuotiaille lisenssin omaaville urheilijoille sekä valmentajille, seurojen ja piirien puheenjohtajille, seurojen työntekijöille ja muille avainhenkilöille, kuten toiminnanjohtajille, nuoriso-, nuorisovalmennus- ja valmennuspäälliköille. Kyselyyn osallistuvat myös SUL:n hallitus, liittovaltuusto ja liiton työntekijät.

Jos kuulut yllä mainittuihin ryhmiin, etkä ole saanut kyselyä sähköpostiin 19. tammikuuta mennessä, käy ilmoittautumassa vastaajaksi täyttämällä lomake yleisurheilurekisteri.fi -sivuilla. Käytä palvelutunnusta KYSELY21 ja saat kahden vuorokauden sisään paluupostissa linkin kyselyyn.

– Kysely haastaa meitä miettimään yleisurheilun ilmapiiriä ja toiminnan avoimuutta. Vastaaminen vaatii vain 5-10 minuuttia. Toivon mukaan mahdollisimman moni ottaa osaa kyselyyn. On sanomattakin selvää, että jokaisen mielipide on tärkeä, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Samoin asian näkee aitajuoksija Matilda Bogdanoff.

– Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutuminen ei ole itsestäänselvyys. Se vaatii jatkuvaa työtä. Me yleisurheilutoimijat voimme osallistua meidän lajin yhdenvertaisuustyöhön vastaamalla SUL:n yhdenvertaisuus ja tasa-arvokyselyyn. Tässä asiassa ihan jokaisen kokemus on tärkeä. Siksi toivon, että yleisurheilutoimijat vastaavat tähän kyselyyn, Bogdanoff sanoo.