SUL:n uusi valmennuskulttuuri rakentuu VEAT-tutkinnolla

SUL:n uusi valmennuskulttuuri rakentuu VEAT-tutkinnolla

Suomen Urheiluliiton (SUL) uuden valmennusorganisaation toimintakulttuuri ja tavoitteet hiotaan Valmentajan erikoisammattitutkinnolla, johon koko organisaatio osallistuu. Koulutus alkoi Kuortaneen valmennuskeskuksessa.

– Koulutusprosessin aikana määritetään tavoitteet järjestelmä- ja lajitasolla sekä toimenpiteet, joilla tavoitteisiin päästään. Työn pohjana on yleisurheilun strategia 2017-2020, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

– Käytännössä strategia muuttuu tutkinnolla lihaksi, eli toimenpiteiksi ja työtavoiksi. Tutkinnon aikana myös tarkennetaan toimijoiden roolit, vastuut ja tavoitteet.

Valmentajan erikoisammattitutkinto (VEAT) on aikuisten näyttötutkinto ja samalla toisen asteen ammattitutkinto.

– Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta osasta. Pakolliset osat ovat valmennustoiminnan johtaminen ja urheilijakeskeinen valmennus. Ensimmäisellä jaksolla syvennytään erityisesti kansainväliseen vaatimustasoon, valmentajuuteen ja tavoitteiden asettamiseen, kertoo tutkinnon johtaja Tapio Rajala.

– Tutkinnon tavoite on oman ammattitaidon ja erityisesti organisaation kehittäminen. Tutkinnolla valmentajat tekevät tekevät omaan lajiinsa liittyviä kehityshankkeita.

Puolitoista vuotta kestävän koulutuksen järjestävät Kuortaneen ja Pajulahden valmennuskeskukset. Myös Olympiakomitea on hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa mukana.

Tutkinnolle osallistuvat valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen ohella, valmennuspäälliköt Tommi Evilä, Hannu Hämäläinen ja Antti Leskinen, maajoukkuemanageri Lassi Korhonen sekä valmentajat Petteri Piironen, Olavi Parjanen, Jukka Keskisalo, Jani Lehtinen, Kalle Lehmusvuori, Jarno Koivunen, Jussi Ihamäki, Rami Virlander, Jaakko Erkinheimo, Eeva Kantomäki ja parayleisurheilun päävalmentaja Maarit Kurki.


sul_valmentajat_ja_harmaakorpi_vesa_kuortaneella.jpg

SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi evästi Valmentajien erikoisammattitutkinnolle osallistuvaa liiton valmennuskaartia. Tutkinnolla hiotaan uuden valmennuskulttuurin tavoitteet ja toimenpiteet.

,