SUL:n uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa

SUL:n uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa

Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuusto valitsee liitolle uuden puheenjohtajan lauantaina 17. marraskuuta Helsingissä. Näin siksi, että istuvalle puheenjohtajalle Vesa Harmaakorvelle tulee ns. vuodet täyteen. Vanhojen sääntöjen mukaan puheenjohtaja voi olla perätysten tehtävässä kuusi vuotta.

Nyt valittavalla puheenjohtajalle on mahdollisuus istua liiton johdossa kolme kolmivuotiskautta. Näin on präntätty uusiin sääntöihin.  

Liittovaltuusto valitsi syksyllä 2012 puheenjohtajan, vuosina 2014  ja 2016 valinnan teki seurakokous. Nyt on palattu siis vanhaan järjestelmään.

Liittovaltuusto koostuu 21 piirin edustajista sekä kolmesta asiantuntijajäsenestä, kaikkiaan 43-44 edustajaa. Kahdella urheilijaedustajalla on puhe- vaan ei äänioikeutta.

Ehdollepanotoimikunta tekee esitykset

Liittovaltuuston kevätkokous valitsi ehdollepanotoimikunnan, jonka tehtävänä on nimensä mukaisesti tehdä valtuutettujen, piirien ja seurojen esityksestä ehdokasasettelu liittovaltuuston käsittelyyn.

Vuoden 2018 ehdollepanotoimikuntaan valittiin valtuuston puheenjohtajisto Ella Salmela, Esko Kuha ja Jarmo Hakanen sekä Gunilla Peräsalo, Anne Fröberg, Timo Eronen, Mikko Niininen ja Ari Pietarinen. 

Ehdollepanotoimikunta on kokoontunut kahdesti. Seuraava kokous on 27.10. Sen jälkeen toimikunta antaa mahdollisen ehdotuksen liittovaltuustolle.

Liittovaltuutetuilla on mahdollisuus poiketa ehdollepanotoimikunnan esityksestä. Näin valtuuston kokouksessa voidaan ehdottaa muitakin kuin ehdollepanotoimikunnan listoilla olevia. Huomattava on sekin, ettei SUL:n puheenjohtajalta ja hallituksen jäseniltä vaadita SUL:n jäsenseuraan kuulumista.

Liiton hallitukseen valitaan kevään valtuustopäätöksellä neljä hallitusjäsentä toimintakaudeksi 2019-2020. Erovuorossa ovat Asko Härkönen, Kimmo Oila, Ringa Ropo ja Rami Urho. Heistä Ringa Ropolla tulee puheenjohtaja Harmaakorven lailla vuodet täyteen, jolloin hän ei ole käytettävissä hallitukseen.

Hallituksessa jatkavat vuoden 2019 Aila Ahonen, Sami Itani, Maarit Ovaska ja Jens Wallin.

Jarmo Hakanen

Liittovaltuuston puheenjohtaja