SUL:n talouspäällikkö Mikko Kivi: Bisnesmielessä huippu-urheilu on lippulaiva

SUL:n talouspäällikkö Mikko Kivi: Bisnesmielessä huippu-urheilu on lippulaiva

Bisnesmielessä näen yleisurheilussa paljon kehittämismahdollisuuksia. Lajilla on paljon tv- ja muuta näkyvyyttä. Sen parempi hyödyntäminen tulevaisuudessa on yksi näistä mahdollisuuksista, arvioi Suomen Urheiluliiton (SUL) talouspäällikkönä aloittanut Mikko Kivi.

Kivi, 32, siirtyi SUL:n palvelukseen Tuko Logistics -yhtiöstä, jossa hän on työskennellyt sisäisen laskennan päällikkönä. Hakemuksen lähettämistä SUL:n talouspäällikön tehtävään ei tarvinnut miettiä pitkään. Urheilu on aina ollut isossa roolissa Kiven elämässä.

– Urheilussa minua kiinnostaa laaja-alaisesti kaikki sekä tietynlainen yhteisöllisyys, joka urheiluun liittyy. Itselläni on kova kilpailuvietti ja huippu-urheilu kiinnostaa, mutta toisaalta myös järjestötyö sekä liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvät asiat, Kivi sanoo.

– Uskon, että yhteiskuntavastuun ja ihmisten liikuttamisen merkitys yhteiskunnassa kasvaa entisestään. Siinä urheilujärjestö voi olla isossa roolissa, ja kääntää sen myös tulovirraksi.

Kivi näkee, että huippu-urheilumenestys on jatkossakin keskeisessä roolissa SUL:n toiminnassa myös taloutta ajatellen.

– Bisnesmielessä huippu-urheilu on lippulaiva. Sitä kautta lajille tulee päänäkyvyys, joka vaikuttaa yhteistyökumppaneiden kiinnostukseen. Sen kehittäminen on todella tärkeää, koska sitä kautta tarjoutuu mahdollisuuksia muunkin toiminnan kehittämiseen, Kivi muistuttaa.

Urheilun parissa pienestä pitäen

Kivi on kotoisin Keravalta ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Oma urheilu-ura on sujunut paljolti jalka- ja koripallon parissa, ja jatkuu keravalaisen Blackbirds-salibandyjoukkueen riveissä pelaajana ja seuran hallituksessa.

– Olen itse urheillut pienestä pitäen, ja innokkaana penkkiurheilijana on tullut seurattua useita lajeja. Yleisurheilusta olen aina seurannut arvokisat, Kivi sanoo.

Itseään Kivi kuvaa sosiaaliseksi ja ulospäinsuuntautuvaksi.  

– Toivon, että urheilijat, seuraväki ja työtoverit kokevat, että minua on helppo lähestyä. Ottakaa yhteyttä, oli asia millainen vain, Kivi kehottaa.

Keravalla Kiven perheeseen kuuluvat vaimo ja Italian vesikoira Tove. Urheiluharrastuksen ohella Kivi rentoutuu vapaa-aikoina kävelyretkillä koiran kanssa äänikirjoja kuunnellen.

– Omakotitalossa asuvalla aikaa kuluu tietysti paljon myös erilaisiin ja piha- ja muihin töihin, Kivi myhäilee.