SUL:n pj. Riikka Pakarinen ja tj. Harri Aalto: ”EM-joukkueesta säteili ilo, yhteisöllisyys ja positiivisuus”

Upea yleisurheilun viikonvaihde nuorten alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Espoossa. Varmasti jokainen urheilua seuraava noteerasi historiallisen kymmenen mitalin mitalisateen, pistesijat, itsensä ylittämiset ja omat ennätykset. Nuorten urheilijoiden joukko, joista jokainen suomalainen voi olla todella ylpeä, ihan kaikessa suhteessa. Joukkueesta säteili ilo, yhteisöllisyys ja positiivisuus. Epäonnistumisia ei pelätty, hypättiin ennätyksiä viimeisillä hypyillä mitaleita saavuttaen ja taisteltiin ennakkoluulottomasti tilastoja vastaan. Onnittelut jokaiselle joukkueen urheilijalle. Te teitte yhdessä jotain historiallista.

Suomi saavutti kisoista historialliset kymmenen mitalia ja yli sata pistettä, johon siis lasketaan kaikki kahdeksan joukkoon yltäneet urheilijat. Olimme mitalitilaston seitsemäs ja pistetilaston kuudes. Voitimme muun muassa Saksan mitalitilastossa. Pistetilastossa olimme ylivoimainen muihin Pohjoismaihin verrattuna. Sunnuntain kisalähetystä Ylellä seurasi miljoonayleisö, vaikka kyse oli heinäkuusta ja loma-ajasta. Vastaavaa kiinnostusta kansainvälisten nuorten kisojen osalta on herättänyt ainoastaan jääkiekon nuorten MM-finaalit ja ratkaisupelit.

Suomen joukkue oli Espoon EM-kilpailuiden mitalitilastossa seitsemäs, pistetilastossa kuudes ja mitalimäärässä viides.

Onnittelut myös kisajärjestäjille. Kaikki meni nappiin. Kiitokset yli 600 vapaaehtoista, jotka mahdollistitte tämän. Teitte jokainen uskomattoman työn ja teitte sen iloisella ja auttavaisella ilmeellä. Espoo ja Suomi sekä suomalainen kesä näyttivät myös parastaan. Tämä oli valtava ponnistus myös järjestäviltä seuroilta Espoon Tapiot ja Esbo IF. Nämä kisat osoittivat, että Espoo ja Leppävaaran uusittu stadion on valmis jatkossakin vastaaviin kansainvälisiin ja kansallisiin koitoksiin.

Ja lopuksi. Kiitokset kaikille suomalaisille yleisurheiluseuroille! Näiden nuorten menestys on teidän – seuratoimijoiden ansiota. Ilman seuratyötä, valmentajia, kuskaavia vanhempia, ei tule myöskään näitä tähtiä. Jokaiselle seuralle ja seuratoimijalle kiitos. Tätä työtä meidän tulee jatkaa entistä tarmokkaammin. Tästä se vasta lähtee. Toivottavasti tarjoamme seuroissamme jo nyt loppukesästä alkaen kaikille mahdollisuuden tulla lajin pariin – harrastamaan tai katsomoihin kannustamaan. If there is a will, there is a way.

Riikka Pakarinen, puheenjohtaja, SUL

Harri Aalto, toimitusjohtaja, SUL