SUL:n Nuorisovalmennusseminaari Jyväskylässä 28.–29.10.2023 – Teemana harjoitettavuuden kehittäminen ja seuranta

Suomen Urheiluliiton (SUL) Nuorisovalmennusseminaari järjestetään Jyväskylässä 28. – 29. lokakuuta. Seminaari toimii nuorisovaiheen valmentajien vuosittaisena jatko- ja täydennyskoulutuksena. Seminaarin kantavana teemana on tänä vuonna nuoren urheilijan harjoitettavuuden kehittäminen ja seuranta.

Nuorisovalmennusseminaarissa edetään nuoruusvaiheen lajiryhmäkohtaisesta harjoitettavuudesta kohti päälajiin painottuvaa harjoittelua.

– Nuorisovaiheen valmentajat voivat keskittyä seminaarissa syventämään osaamistaan nuorten harjoitettavuudesta kestävyys- ja teholajeissa. Luentojen lisäksi seminaarissa on luvassa myös käytännön demoja, SUL valmennusosaamisen kehittäjä Tanja Niemi avaa seminaarin sisältöjä.

Seminaarin luennoitsijoiksi on varmistunut nuorten harjoitettavuuden kehittämisen ja seurannan kovimpia erikoisosaajia, kuten Marko Haverinen, Ari Nummela ja Johanna Ihalainen.

Haverinen avaa seminaarissa kuormituksen seurantaa teholajeissa ja esittelee nuorten maajoukkueurheilijoiden kuormituksen seurantadataa. Kokenut kestävyyslajien valmentaja ja KIHU:n urheilufysiologi Ari Nummela jakaa omia käsityksiään ja kokemuksiaan nuorten kestävyysurheilijoiden nousujohteisesta kuormittamisesta ja kuormituksen seurannasta. Liikuntatieteiden tohtori Johanna Ihalainen puolestaan luennoi nuorten naisurheilijoiden kuormittamisen erityispiirteistä ja energiansaatavuudesta.

– Harjoitettavuus ja sen seuranta ovat äärimmäisen tärkeitä osa-alueita nuorten valmentamisessa. Nuorisovaiheessa pitää uskaltaa harjoitella kovaa, mutta fiksusti. Nuorten valmentamiseen oman haasteensa tuovat vielä koulun ja muun sosiaalisen elämän aiheuttamat kuormitustekijät. On ensiarvoisen tärkeää, että me valmentajat opimme kuormittamaan progressiivisesti ja hallitsemaan kokonaiskuormitusta jo nuorisovaiheessa, sanoo SUL:n nuorisovalmennuspäällikkö Aapo Räntilä.

Nuorisovalmennusseminaarin päivämäärät kannattaa laittaa kalentereihin jo nyt. Seminaariohjelma täydentyy kevään aikana. Ilmoittautuminen, majoitustiedot ja yksityiskohtaisempi ohjelma ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Lisätiedot ja kysymykset:

Aapo Räntilä
Nuorisovalmennuspäällikkö
Suomen Urheiluliitto
045 6341090
aapo.rantila@sul.fi