SUL:n liittovaltuusto tyrmäsi mustamaalauksen, Ahonen ja Itani hallitukseen

SUL:n liittovaltuusto tyrmäsi mustamaalauksen

Liittovaltuutetuille ja medialle lähetettyjen nimettömien sähköpostien väitteet käytiin läpi ja tyrmättiin Suomen Urheiluliiton (SUL) syysliittovaltuustossa Helsingissä.

SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi, liiton hallituksen jäsen Kimmo Oila ja talousjohtaja Auli Miettinen perkasivat sähköposteissa levitetyt syytökset liittyen Espoon Otahallin osakekauppaan ja liiton talousasioihin.

– SUL kestää minkä tahansa tarkastelun, mutta yleisurheilun tulevaisuus ei kestä tälläistä keskustelua. Se osuu liiton ja seurojen nilkkaan ja on äärimmäisen tyhmää, Harmaakorpi totesi.

Omana kannanottonaan valtuusto totesi saaneensa hallituksen selvityksen liittyen liittovaltuustolle ja julkisuuteen levitetyistä nimettömistä kirjeistä ja antavansa täyden tuen hallitukselle ja liiton toimivalle johdolle. 

Lisäksi valtuusto edellyttää hallitukselta tarpeellisia toimenpiteitä SUL:n ja yleisurheilun mustamaalauskampanjan lopettamiseksi ja tilanteen normalisoimiseksi sekä asiaan liittyvistä päätöksistä tiedottamista.

Puheenjohtajan kausi piteni, Ahonen ja Itani hallitukseen

Uusina jäseninä SUL:n hallitukseen vuosille 2018-2019 valittiin äänestyksen jälkeen Aila Ahonen Muuramesta ja Sami Itani Helsingistä. Erovuoroisista jatkavat Maarit Ovaska ja Jens Wallin.

Vaalissa Wallin sai 39, Ahonen 29, Itani 27, Ovaska 23, Kalle Husso 23 ja Rauno Pusa 9 ääntä. Ovaskan ja Husson välillä hallituspaikka ratkesi arvalla.

Hallituksessa ilman erovuoroa jatkavat Asko Härkönen, Ringa Ropo, Kimmo Oila, Rami Urho ja Antti Pihlakoski Kansainvälisen ja Euroopan yleisurheiluliittojen edustajana. 

Liittovaltuusto päätti myös sääntömuutoksesta, jossa seurakokous poistuu, eli liiton puheenjohtajavaali siirtyy liittovaltuustolle ja puheenjohtajan toimikausi on kolme vuotta ja kukin puheenjohtaja voi olla tehtävässä kolmen kauden ajan.

Seuraavan kerran puheenjohtajan vaali on vuoden 2018 syksyllä. 

Valtuusto hyväksyi toimintasuunnitelman ensi vuodelle ja vuoden 2018 talousarvion, jonka tavoitteena on 163 tuhannen euron positiivinen tulos. Tuottojen osalta talousarvio päättyy 6.816.000 euroon.

Kokouksessa jaettiin myös ansiomerkkejä ja tunnustuksia seuraavasti: Pauli Pitkäkoski kultainen ansiomerkki ruusukkein, Juha Yrjänä liiton standaari, Maarit Ovaska Euroopan yleisurheiluliiton (EA) Women´s Leadership Award. Lisäksi muistettiin hallitustyöskentelynsä päättäneitä Ahti Arokalliota ja Tomi Pyylampea.


pyylampi_toni_arokallio_ahti.jpg

SUL:n liittovaltuusto muisti hallitustyöskentelyn päättäneitä Tomi Pyylampea ja Ahti Arokalliota.


ovaska_maarit_ja_palkitut.jpg

Syysliittovaltuustossa palkitut: Maarit Ovaska (Euroopan yleisurheiluliiton Women´s Leadership Award), Juha Yrjänä (liiton standaari) ja Pauli Pitkäkoski (kultainen ansiomerkki ruusukkein).


syysvaltuusto_2017.jpg

SUL:n syysliittovaltuusto kokoontui Helsingissä.