SUL:n liittovaltuusto: Kalevan kisat 2025 kilpaillaan Espoossa, Yleisurheilijat ry:lle hallituspaikka

Kalevan kisat kilpaillaan kesällä 2025 Espoossa. Kilpailut Espoolle myönsi Suomen Urheiluliiton (SUL) lauantaina Helsingissä kokoontunut liittovaltuusto.

Valtuusto hyväksyi myös periaatepäätöksen, jonka mukaan syysliittovaltuustossa SUL:n hallitukseen valitaan viisi jäsentä, joista yksi on Yleisurheilijat ry:n edustaja. Samoin toimitaan vuotta myöhemmin, jolloin Yleisurheilijat ry saa SUL:n hallitukseen toisen edustajan.

Samalla päätettiin sääntömuutoksesta, jonka myötä Yleisurheilijat ry:stä valitaan kaksi jäsentä liittovaltuustoon. Lisäksi SUL:n hallintoa päätettiin suoraviivaistaa poistamalla aluejohtokunnat.

– Olemme tehneet vahvasti töitä talouden kohentamiseksi ja onnistuneet reagoimaan nopeasti korona-ajan haasteisiin, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto totesi.

Aalto: Taloustulos ylijäämäinen, lisenssimäärät haasteena

Liittovaltuusto vahvisti SUL:n toimintakertomuksen vuodelta 2021 ja hyväksyi tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen. SUL:n tilikauden tulos oli 118 637,34 euroa ylijäämäinen. Myös liiton markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy teki positiivisen tuloksen.

– Olemme tehneet vahvasti töitä talouden kohentamiseksi ja onnistuneet reagoimaan nopeasti korona-ajan haasteisiin. Nämä mahdollistivat meille hyvän taloustuloksen, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto totesi.

– Tämän hetken haasteena näen harrastajien palaamisen seuroihin, joka valitettavasti näkyy myös yleisurheilun lisenssimäärissä. Tässä meillä riittää seurojen kanssa tekemistä.

SUL:n liittovaltuustosto kokoontui Helsingissä. Kokouksessa oli mukana myös liiton kunniajäsen Carl-Olaf Homén.

Itani kiitteli sääntömuutoksia ja Yleisurheilijat ry:n integroitumista SULiin

Sami Itani otti liiton puheenjohtajan katsauksessa kantaa SUL:n taloustilanteeseen ja Yleisurheilijat ry:n ensi askeliin.

– Tilinpäätökseen olen hyvin tyytyväinen, vaikkei ylijäämäisten tilinpäätösten teko ole meille itsetarkoitus, mutta on tärkeää, että meille kertyy pääomaa, jotta pystymme 2-3- vuoden kuluttua päättämään, mihin haluamme lajiliittona vieläkin merkittävämmin investoida, Itani sanoi.

Itani totesi olevansa iloinen ja ylpeä yleisurheilijoiden järjestäytymisestä Yleisurheilijat ry:ksi, joka saa jatkossa edustuksen sekä SUL:n liittovaltuustoon että hallitukseen.

– Yleisurheilijat ry:n edustajat on jo integroitu mukaan SUL:n valiokuntiin, jossa he ovat olleet aktiivisesti vaikuttamassa valiokuntien työskentelyyn. Olen erittäin iloinen, että liittovaltuusto hyväksyi myös urheilijaedustukset hallitukseen ja liittovaltuustoon. Olen myös iloinen sääntömuutoksesta, jonka myötä aluejohtokunnat lakkautetaan ja liiton organisaatiota suoraviivaistetaan, Itani sanoi.

Esko Kuha Espoon Tapioista esitteli Espoon vuoden 2025 Kalevan kisojen kokonaisuutta.

Espoossa Kalevan kisat toista kertaa

Vuoden 2025 Kalevan kisat, eli yleisurheilun yleisen sarjan SM-kilpailut järjestetään Espoossa. Kisajärjestelyistä Espoossa vastaavat Espoon Tapiot ja Esbo IF. Edellisen kerran Kalevan kisat kilpailtiin Espoossa 2009.

Kalevan kisat on lähivuosien toinen yleisurheilun suurtapahtuma Espoon Leppävaaran kentällä. Kesällä 2023 Espoossa järjestetään alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut.

Kuluvan vuoden Kalevan kisat järjestetään 4.-7. elokuuta Joensuussa. Kesällä 2023 Kalevan kisat ovat Lahdessa ja 2024 Vaasassa.

Liittovaltuuston puheenjohtaja Jarmo Hakanen avasi kokouksen Helsingissä.