SUL:n juoksutapahtumiin uusi hyväntekeväisyyskonsepti

Elina Junnila juoksi toiseksi Helsinki City Marathonilla

Suomen Urheiluliitto (SUL) tuo Suomessa täysin uuden hyväntekeväisyyskonseptin juoksutapahtumiinsa kevään Helsinki City Running Day:ssä ja Naisten Kympillä. Ne juostaan 19. sekä 26.-27.toukokuuta.

Tapahtumien yhteensä noin 30 000 osallistujaa voivat halutessaan valita oman varainkeruukohteensa ja kerätä juoksullaan tukea merkittäville suomalaisille hyväntekeväisyysjärjestöille.

Uuden hyväntekeväisyyskonseptin mahdollistaa yhteistyö online-varainkeruujärjestelmä AidBuilderin kanssa. Järjestelmän etu on helppous. Ilmoittautumisvaiheessa juoksija voi halutessaan valita kohteen, jota haluaa tukea.

Ilmoittautumisen jälkeen perustetaan Oma keräys -keräyssivu kohteen kampanjasivulle. Tämän jälkeen voi kertoa tuttavilleen, että juoksee tapahtumassa ja kutsua heidät mukaan tukemaan kampanjaansa. 

Kaikki Oma keräyksen kautta tehdyt lahjoitukset menevät suoraan valitulle hyväntekeväisyyskohteelle.

Ketkä mukana?

Osallistuja voi valita tuettavan kohteensa16 eri järjestöstä. Helsinki City Running Dayn pääkumppanit ovat Syöpäsäätiö, Sydänliitto, Suomen Punainen Risti (SPR) ja Sairaalaklovnit. Naisten Kympin pääkohteet ovat Roosa nauha, Lastenkilinikoiden Kummit, Sydänliitto ja SPR.

SUL:n omana keräyskohteena on Kunniakierros, joka on SUL:n ja liiton jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja. Kampanjan tuotto käytetään lasten ja nuorten yleisurheiluharrastuksen tukemiseen sekä yleisurheilutyöhön. Kunniakierros on toiminut jo 35 vuotta.

Suomessa hyväntekeväisyysjuokseminen on vielä lasten kengissä. Viime vuosina osa juoksutapahtumista on ohjannut prosentteja tuotostaan hyväntekeväisyyteen ja hyväntekeväisyysjärjestöt ovat järjestäneet omia juoksutapahtumiaan.

SUL:n juoksutapahtumat tuovat ensimmäistä kertaa juoksijoiden ulottuville juoksuun liitetyn varainhankinnan omassa sosiaalisessa verkostossa.

Kuten tähänkin asti, SUL:n juoksutapahtumien tuotot suuntautuvat lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaan. Uuden yhteistyön ansiosta juoksija voi kuitenkin suoraan ohjata tukensa myös haluamalleen taholle ja tehdä näin kaksin verroin hyvää.

– Haluamme auttaa paitsi yleisurheilukenttää, myös muuta hyvän tekemistä. Meistä on hienoa, että juoksija voi näin antaa tukensa haluamalleen hyväntekeväisyysorganisaatiolle, toteaa Helsinki City Running Day:n kilpailunjohtaja Markku Haverinen.

Lisätiedot:

Suomen Urheiluliitto Eero Rämö 040 539 2737, Naisten Kymppi Karoliina Ylösjoki 050 518 2254