SUL:n hallitus: Yleisurheilun EM-kisojen 2030 haun edellytyksiä selvitetään

Venäläisten toiveissa saada urheilijoita EM-halleihin

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus keskusteli yleisurheilun vuoden 2030 EM-kilpailun hakemisesta Suomeen Lahdessa sunnuntaina pidetyssä kokouksessa.  Hallitus päätti, että liiton operatiivinen johto voi selvittää EM-kisahaun kokonaisuutta.

– Tässä oli kyse evästekeskustelusta, jonka pohjalta päätettiin selvittää tarkemmin EM-kisojen hakemista Helsingin olympiastadionille. Päätöksiä EM-kisojen hakemisesta ei ole tehty, SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.

– Päätös hakea EM-kisoja edellyttäisi useiden reunaehtojen täyttymistä. Nyt selvitetään millaisia edellytyksiä kisojen järjestämiselle olisi.

Hallitus kävi läpi myös yleisurheilun strategian 2025–2030 toteutusta ja aikataulua. Pakarisen mukaan strategiatyöhön halutaan mukaan liiton toimihenkilöiden ohella seurat ja yleisurheilutoimijat laajemminkin, kuten Yleisurheilijat ry ja SUL:n valmentajayhdistys.

Pakarisen mukaan liikkeelle lähdetään aluekierroksella syksyllä, jossa liiton puheenjohtaja on mukana.

– Tilaisuuksiin kutsutaan seurat ja alueen muut toimijat, Pakarinen sanoi.

Hallitus keskusteli myös SUL:n linjauksesta transurheilijoiden osallistumisesta kansalliseen kilpailutoimintaan. Asia päätettiin laittaa jatkovalmisteluun.