SUL:n hallitus: Ruotsi-ottelu järjestetään jos sisärajatarkastukset Ruotsin ja Suomen väliltä poistuvat

Ruotsi-ottelu järjestetään, jos sisärajatarkastukset Ruotsin ja Suomen väliltä poistuvat. Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti perjantaina yksimielisesti, että yleisurheilun Ruotsi-ottelua ei tänä vuonna järjestetä, mikäli sisärajatarkastukset Suomen ja Ruotsin väliltä eivät poistu, kun Suomen hallitus käsittelee maahantulorajoituksia seuraavan kerran viikolla 34.

Maaottelun pitäisi olla Tampereella 5.-6. syyskuuta. Tapahtuman järjestelyjä ja lipunmyyntiä jatketaan normaalisti siihen asti, kunnes Suomen hallitus ottaa seuraavan kerran kantaa maahantulorajoituksiin.

– Olen todella tyytyväinen siihen, että löysimme lopulta maaottelukysymykseen yksimielisen ja selkeän ratkaisun. Päätöksessämme korostuvat Urheiluliiton vastuullisuus näinä yhteiskunnallisesti vaikeina aikoina ja kunnioitus sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön meille antamia linjauksia kohtaan, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

Mikäli maaottelua ei tänä vuonna järjestetä, Tampereelle rakentuu 5. tai 6. syyskuuta yksipäiväinen, korkeatasoinen kotimaisen yleisurheilukauden huipennus.

– Neuvottelemme mahdollisen korvaavan tapahtuman järjestämisestä ja sen yksityiskohdista hyvässä yhteistyössä Tampereen Pyrinnön ja Ylen kanssa, Itani sanoo.

Lisätiedot:

Harri Aalto,

Toimitusjohtaja

Suomen Urheiluliitto

040 8234200

harri.aalto@sul.fi

Sami Itani

Suomen Urheiluliitto

Puheenjohtaja

040 634 1421

sami.itani@sul.fi