SUL:n hallitus kuuli raportteja: ”Urheilijoiden harjoitus – ja terveystilanne hyvä”

Kotimaisen yleisurheilun kärkikaartin valmistautuminen elokuussa Budapestin MM-kisoissa huipentuvaan kilpailukauteen etenee hyvin, totesi Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitukselle perjantaina raportoinut liiton General Manager Jani Tanskanen.

– Kokonaisuutena urheilijoiden terveys – ja harjoitustilanne on hyvä, Tanskanen totesi.

Samalla, kun urheilijoilla kevään leiritys on alkamassa tai käynnissä, kevään ja kesän ensimmäisten aikuisten arvokisojen, toukokuisten Kööpenhaminan PM-kilpailuiden valmistelut ovat käynnissä.

– PM-joukkuetta hahmotellaan. Myös juhannuksena Puolan Chorzowissa käytävien EM-joukkuekilpailuiden ja elokuisten Budapestin MM-kisojen valmistellut ovat käynnissä, Tanskanen kertoi.

SUL:n juoksutapahtumajohtaja Harri Hänninen kertoi, että Helsinki City Running Dayn ja Naisten Kympin ilmoittautumistilanne lupailee jopa paluuta koronaan edeltäneiden vuosien juoksijalukemiin ja muidenkin juoksutapahtumien tilanne on hyvä. Hännisen mukaan panostukset markkinointiin ovat osuneet oikeaan.

– Markkinointitapoihin, joilla harrastajia tavoitetaan, pitää löytää uusia keinoja joka vuosi. Nyt on panostettu tapahtuman aikaiseen -ja Early Bird -markkinointiin. Keskeistä on myös tapahtumien jatkuva uudistaminen, Hänninen kertoi.

Elokuulle SUL-juoksutapahtumat rakentaa yritysryhmille suunnattua Run Fest -tapahtumaa.

OK:n linjaus käyttöön koskien Suomessa asuvien venäläisten kilpailuoikeutta

SUL:n hallitus keskusteli myös Suomessa asuvien Venäjän tai Valko-Venäjän kansalaisten oikeudesta osallistua liiton alaiseen kilpailutoimintaan. Hallitus päätti, että yleisurheilussa toimitaan Suomen olympiakomitean (OK) suosituksen mukaan. Se tarkoittaa, että Suomessa asuvat Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset voivat osallistua kansalliseen kilpailutoimintaan edellyttäen, että heillä on lajin myöntämä osallistumisoikeus ja lajin määrittelemällä tavalla joko urheilijana, valmentajana tai toimihenkilönä.

Olympiakomitea on todennut, että kansallisesta kilpailutoiminnasta, jossa edustetaan itseään tai suomalaista seuraa eikä maata, ei ole mahdollista sulkea tiettyjen maiden kansalaisia.

– Me noudatamme Olympiakomitean linjausta. Hyvä, että suomalaisessa urheilussa on tällaisessa asiassa yhteinen linjaus SUL:n vt. puheenjohtaja Riikka Pakarinen totesi.