SUL:n hallitus: Kevään yleisurheilukilpailuja perutaan tai siirretään, Helsinki City Running Day ja Naisten Kymppi siirtyvät

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti torstaina, että kevään kaksi juoksutapahtumaa sekä SUL:n alaiset yleisurheilukilpailut, jotka oli tarkoitus järjestää toukokuun loppuun mennessä perutaan tai siirretään syksyyn.

Päätös perustuu Suomen hallituksen suositukseen perua yli 500 hengen yleisötapahtumat toukokuun loppuun saakka koronavirusepidemian takia.

– Päätimme, että SUL:n alaisia yleisurheilukilpailuja ei tänä aikana järjestetä. Seurojen ja piirien kilpailujen järjestäjille suosittelemme, että kisan järjestäjät seuraavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL):n tiedotteita ja harkitsevat tarkkaan, järjestetäänkö kilpailuja vai ei, sanoo Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani.

– Samaa harkintaa seurojen tulee käyttää harjoitusten ja muiden vastaavien tilaisuuksien suhteen. Niiden järjestämisestä seurat voivat tehdä omat ratkaisunsa

SUL:n kevään suurtapahtumista Helsinki City Running Day -juoksutapahtuma siirtyy alkusyksyyn ja Naisten Kymppi loppukesään. Helsinki City Running Day oli määrä järjestää 16. toukokuuta ja Naisten Kymppi 9. toukokuuta.

– Helsinki City Running Day tapahtumalle haetaan uutta päivämäärää alkusyksystä ja Naisten Kympille loppukesästä. Julkistamme tapahtumien uuden ajankohdan heti kun se on tiedossa, kertoo Helsingin juoksutapahtuman kilpailunjohtaja Harri Hänninen.

– Kaikki tähän asti tulleet ilmoittautumiset Helsinki City Running Dayn tapahtumiin sekä Naisten Kymppiin siirtyvät automaattisesti uudelle päivämäärälle.

Kevään SM-kisoja siirtyy syksyyn

Kevään muista kilpailuista moukarinheiton talvimestaruuskisat Kaustisella perutaan. Kilpailut piti järjestää 14. maaliskuuta. Myös keihäänheiton talvimestaruuskilpailut Mustasaaressa (29.3.) ja Kultainen Keihäs -kilpailu Vantaalla (22.5.) perutaan.

Maantiejuoksun SM-kilpailut, jotka piti kilpailla Kuopiossa 18. huhtikuuta perutaan tai siirretään syksyyn riippuen siitä, löytääkö SUL:n kilpailuvaliokunta syksylle sopivan päivämäärän. Maastojuoksun SM-kilpailut, jotka piti kilpailla 3. toukokuuta siirtyvät syksyyn, samoin kuin SM-maantiekävelyt, jotka piti olla Lapualla 24. toukokuuta.

– Näille kilpailuille, jotka siirtyvät syksyyn, pyritään löytämään uusi päivämäärä mahdollisimman pian. Siitä tiedotetaan heti kun uusi ajankohta on varmistunut, Itani sanoo.

SUL ei suosittele matkustamaan ulkomaan leireille

SUL :n hallitus päätti myös, että liiton toteuttamaa kotimaan leiritystä tai koulutustilaisuuksia ei järjestetä toukokuun loppuun yltävällä ajalla. SUL ei myöskään järjestä eikä suosittele urheilijoille matkustamista harjoitusleireille ulkomaille.

– Terveysviranomaisten ja Suomen hallituksen antamat ohjeet, suositukset ja rajoitukset huomioiden SUL suosittelee urheilijoita perumaan ulkomaan leirivaraukset ja -matkat kevään osalta, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Jokaisen urheilijan tulee arvioida matkustamisen tarpeellisuus ja siihen liittyvät riskit huolellisesti omalta kohdaltaan.

Hallitus päätti myös, että SUL:n huhtikuinen kevään liittovaltuuston kokous siirtyy elokuulle ja pidetään Turun Kalevan kisojen yhteydessä. Keväällä pidetään kuitenkin sähköpostikokous, jotta vuoden 2019 tilinpäätös voidaan hyväksyä säädetysti.

Facebook-live toukokuussa

Hallitus päätti myös, että 12. toukokuuta järjestetään liiton Facebook-sivulla Facebook-live  -lähetys koronavirusepidemian ja kesän kilpailukauden näkymistä.

– Luonnollisesti seuraamme tilannetta koko ajan ja tiedotamme asioista, jos tarvetta ilmenee. Suosittelen, että myös urheilijat ja seurat lukevat aktiivisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivujen sekä viranomaisten ohjeita ja noudattavat niitä, Itani sanoi.

SUL:n kevään 2020 SM- tai tv-kilpailut ja juoksutapahtumat:

14.3. Moukarin talvimestaruuskilpailut, Kaustinen, perutaan

27.-29.3. Moniotteluiden lajikarnevaalit, Pajulahti, perutaan

29.3. Keihään talvimestaruuskilpailut, Mustasaari, perutaan

18.4. SM-maantiejuoksut, Kuopio, perutaan tai siirretään syksyyn (*)

9.5. Naisten Kymppi, siirretään loppukesään

3.5.   SM-maastot, Kurikka, siirretään syksyyn

16.5. Helsinki City Running Day, Helsinki, siirretään alkusyksyyn

22.5. Kultainen keihäs, Vantaa, perutaan

24.5. SM-maantiekävelyt, Lapua, siirretään syksyyn

(*)= kilpailuvaliokunta tekee päätöksen

(

Lisätietoja:

Harri Aalto

Toimitusjohtaja

Suomen Urheiluliitto

0408234200

harri.aalto@sul.fi