SUL:n hallitus keskusteli talouslinjauksista ja uuden strategiatyön lähtökohdista

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus kävi lähetekeskustelua tulevan vuoden talouslinjauksista ja strategiatyön käynnistämisestä kokouksessaan keskiviikkona Helsingissä.

Hallitus päätti, että vuoden 2024 talousarviota rakennetaan siltä pohjalta, että se päätyy 200 000 euroa plussalle.

– Nyt käydyn lähetekeskustelun perusteella hallitus oli yksimielinen siitä millä tapaa ensi vuoden budjettia valmistellaan, SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen totesi.

– Tiukan taloudenpidon ohella meidän täytyy pohtia, miten pystymme tehostamaan liiton varainhankintaa ja lisäämään kumppanuuksia.

Hallitus keskusteli myös uuden strategiatyön käynnistämisestä. Liiton nykyinen strategiakausi päättyy kuluvan vuoden lopussa.

– Uuden strategian valmisteluun kytketään hallituksen ja liiton toimiston ohella laajasti seurat ja eri toimijat kuten Yleisurheilijat ry, Pakarinen sanoi.

Aalto: Juoksutapahtumat onnistuivat hyvin

Toimitusjohtaja Harri Aalto totesi katsauksessaan, että myös liiton kuluvan vuoden taloustilannetta puidaan läpi säännöllisesti, mutta mitään erıtyistä ei ole ilmennyt.

– SUL:n juoksutapahtumat Helsinki City Running Day ja Naisten kymppi toteutuivat hyvin. Osanottajia oli enemmän kuin viime vuosina. HCRD keräsi noin 14 500 juoksijaa ja Naisten Kymppi 5 100. Budjetti on näiden osalta jopa vähän ylittymässä, Aalto kiitteli.

– Yleisurheilun lisenssimäärätkin ovat edellä vaikeita koronavuosia. 25 000 yleisurheilulisenssin tavoite tälle vuodelle on edelleen mahdollinen.

Hallitus hyväksyi sääntömuutoksen

SUL:n hallitus päätti myös muutoksesta SUL:n edustusoikeusääntöjen kohtaa 4.2. Ulkomaan kansalaiset. Sääntökohdassa käsitellään ulkomaan kansalaisen SM-kilpailuoikeutta.

Sääntökohdasta 4.2. poistettiin seuraava osuus: mikäli urheilija kuluvalla tai tätä edeltävänä vuonna: A) edustaa tai on edustanut maata, jonka kansalainen hän on, World Athleticsin (WA) tai tämä alueen (Area) arvokilpailuissa. B) on kilpailut maan, jonka kansalainen hän on, yleisen sarjan mestaruuskilpailuissa.

Yleisurheilijat ry:n alulle panema sääntömuutos oli jo aiemmin käsitelty ja hyväksytty SUL:n järjestövaliokunnassa.