SUL:n hallitus kävi läpi 2018 toimintoja: Valmennus keskiössä

Huippuosaamista SUL:n toimintaan mukaan: Aino-Kaisa Saarinen ja Petri Keskitalo markkinointiyhtiön hallitukseen

Valmennuksen laadun parantaminen urheilijan arkeen ja urheilijoiden tukitiimeihin vaikuttamalla sekä valmentajuuden tukeminen kehittämällä valmentajaverkostoja ja koordinoimalla valmennusta kaupunkivalmennuskeskuksista ovat ensi vuoden keskeisiä tavoitteita Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennus ja huippu-urheilutoiminnassa.

Helsingissä kokoontunut SUL:n hallitus käsitteli vuoden 2018 toimintasuunnitelmaa, joka on rakennettu Yleisurheilun 2017-2020 strategian päävalintojen mukaisesti.

Päävalinnoista Yleisurheilijan urapolku käsittää huippu-urheilu- ja valmennustoiminnan. Toimintasuunnitelma etenee marraskuun 18. päivä kokoontuvan syysliittovaltuuston hyväksyttäväksi.

Päävalinnan Elinvoimainen seuratoiminta tavoitteita ovat muiden muassa seurojen tukeminen taloudellisten ja toiminnallisten kannusteiden avulla sekä ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen sisältöjen kehittäminen.

Harrastajamäärien kasvutavoitteiksi esitetään yleisurheilulisenssien määrän nostamista nykyisestä 31 373 lisenssistä 33 000:een. Myös piirihuipentumien osanottomääriin ja 13-17-vuotiaiden poikien yleisurheilulisenssien määrään tavoitellaan kasvua.

Helsinki City Running Day toukokuussa

Päävalinnassa Lajimielikuva, imago ja brändi keskeisin toimi on viestintä -ja markkinointisuunnitelma. Sen painopiste on markkinointiviestinnässä, jolla tuetaan varainhankintaa. Samalla pyritään vaikuttamaan lajimielikuvaan ja imagoon ja tuetaan liiton uusiutuvaa toimintakulttuuria.

Toimintatapojen uudistaminen –päävalinnan alla ensi vuoden keskeiset toimenpiteet ovat hallintorakenteen, päätöksentekojärjestelmän ja toimintasääntöjen uudistaminen järjestövaliokunnan johdolla. Tavoite on taata jäsenseuroille lisää mahdollisuuksia vaikuttaa.

Liiton taloutta sopeutetaan perustuloja vastaavaan tasoon kuluja karsimalla ja yhteistyökumppanimyyntiä kasvattamalla. Tehokkuutta haetaan myös liiton työntekijöiden tehtävänkuvien ja toimintatapojen muokkaamisella.

Iso tavoite ensi vuodelle on myös juoksutapahtumien onnistunut yhdistäminen kevään Helsinki City Running Day –suurtapahtumaksi. Siinä yhdistyvät Helsinki City Marathon, Helsinki City Run -puolimaraton, Helsinki City 5 ja lasten Minimarathon sekä Helsinki City Marathon-viesti.

Helsinki City Running Day järjestetään 19. toukokuut 2018.

Seurafoorumeista hyvä palaute

Hallitus päätti myös, että Seuraliigan pistelaskentakausi päättyy tulevana vuotena SM-viesteihin.

Katsauksessaan liiton hallitukselle toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kävi läpi syksyn seurafoorumeja sekä Liikuntakeskus Pajulahdessa ollutta valmennuksen kickoff-tilaisuutta.

– Seurafoorumit saivat hyvää palautetta, erityisesti aluekohtaiset teemat kiinnostivat. Kickoff-tapahtumassa oli myönteinen ja kannustava ilmanpiiri, Mäkelä sanoi.

Kokouksessaan hyväksyttiin myös Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) pyytämä hankeselvitys, jossa kuvattiin masteryleisurheilun organisoitumista siinä tapauksessa, että SAUL ja SUL yhdistyvät.

Paralympiakomitean ja Olympiakomitean vuosikokoukseen SUL:n edustajaksi nimettiin Maarit Ovaska.