SUL rahoitusneuvotteluissa miljoonahankkeesta: Seuratoiminta avuksi maahanmuuttajataustaisten integroimisessa yhteiskuntaan

Suomen Urheiluliitto (SUL) käy rahoitusneuvotteluja Euroopan sosiaalirahaston alaisesta Yleisurheilun TALO ESR+ -hankkeesta. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin miljoona euroa.

– Hanke on Hämeen ELY-keskuksen, sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön edustajien muodostaman arviointiryhmä käsittelyssä. Jos hanke hyväksytään, se käynnistyy rahoitusneuvotteluiden jälkeen syyskuussa, kertoo hanketta SUL:ssä vetävä talousjohtaja Mikko Kivi.

Yleisurheilun TALO -hankkeen päätavoite on valtakunnallisen ja paikallisen toiminta- ja yhteistyömallin kehittäminen maahanmuuttajataustaisten lasten, nuorten ja perheiden osallistamiseksi ja integroimiseksi yhteiskuntaan yleisurheilun seuratoiminnan avulla. 

– Yleisurheiluseuroissa maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuus on tähän asti ollut hyvin pieni. Hankkeella pyritään madaltamaan kynnystä tulla mukaan yleisurheiluseurojen toimintaan ja tarjoamaan matalankynnyksen harrastusmahdollisuutta, Kivi sanoo.

–  Samalla pyritään vahvistamaan seurojen asemaa omassa paikallisyhteisössään ja hakea uusia harrastajia ja tekijöitä seuroihin.

Kuusi yhteistyöseuraa

Hanketta toteuttamaan on tarkoitus rekrytoida päätoiminen projektipäällikkö ja kuuteen yhteistyöseuraan hanketyöntekijä. Projektipäällikön pesti olisi kolmivuotinen ja hanketyöntekijöiden kaksivuotinen. Projektin yhteistyöseuroja ovat Espoon Tapiot, Helsingin Kisa-Veikot, Jyväskylän Kenttäurheilijat, Lappeenrannan Urheilumiehet, Turun Urheiluliitto ja Vantaan Salamat.

– Suomen Urheiluliiton vastuullisuusohjelmassa yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus ovat tärkeitä osa-alueita. Tällä hankkeella pystymme kohdistamaan lisäresursseja suoraan näiden asioiden toteutumiseen käytännössä. Hankkeen eteneminen on meille todella hieno uutinen, Kivi sanoo.

Lisätiedot projektiin liittyen: mikko.kivi@sul.fi / 050-5255608

Linkki: Euroopan sosiaalirahasto – ESR