SUL perustaa liiketoimintayksikön, SM-viestit Ylivieskaan

Arokallio ja Ovaska jatkavat SUL:n varapuheenjohtajina

Suomen Urheiluliitto (SUL) keskittää ensisijaisesti omaan varainhankintaan liittyvät toiminnot liiketoimintayksiköksi. Päätöksen teki Lahdessa kokoontunut SUL:n hallitus. Päätös perustui liiton taloutta ja organisoitumista miettivän muutosryhmän esitykseen.

Muutosryhmä kokoontui Lahdessa ennen hallituksen kokousta. Kokouksessaan se tarkasteli liiton ensi vuoden ja pidemmän aikavälin taloutta ja organisoitumista.

Liiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä esitteli hallitukselle liiton vuoden 2018 toimintasuunnitelman raameja. Toimintasuunnitelma rakentuu nyt yleisurheilun 2017-2020 strategian neljän päävalinnan ja niiden päämäärien pohjalle, eikä puhtaasti toimialoittain kuten aiemmin.

Yleisurheilun strategian neljä päävalintaa ovat yleisurheilijan urapolku, elinvoimainen seuratoiminta, lajimielikuva, imago ja brändi sekä toimintatapojen uudistaminen.

Yle-neuvottelut loppusuoralla

Yleisurheilun tv-sopimusneuvottelut Ylen kanssa ovat loppusuoralla. Mäkelä esitteli hallitukselle näkymää tulevaisuudessa Ylen kanavilla televisioitavien kisojen kokonaisuudesta.

– Suomessa yleisurheilun tv-näkyvyys on ollut kansainvälisesti huippuluokkaa, ja näkymä on hyvä myös tulevaisuudessa. Toki täytyy muistaa, että sopimusta Ylen kanssa ei vielä ole allekirjoitettu, Mäkelä valotti neuvotteluja.

Mäkelän esityksen yhteydessä hallitus keskusteli vaateista, joiden täyttyminen on jatkossa edellytys televisioitavien yleisurheilukilpailujen myöntämiselle. Vuoden 2018 televisioitavat yleisurheilukilpailut tulevat hakuun myöhemmin tänä vuonna.

Toimitusjohtajan ajankohtaiskatsauksessa Mäkelä esitteli Paralympiakomitean strategiatyötä, ja kuinka SUL siihen osallistuu. Mäkelä kertoi myös, että liiton toimisto muuttaa vuodenvaihteessa Pasilasta Helsingin Pitäjänmäen Valimotielle.

– SUL on sitoutunut monien muiden lajiliittojen tapaan Olympiakomitean Urheilun talo -hankkeeseen, eli Pitäjänmäelle saman katon alle on muutamassa iso joukko lajiliittoja, Mäkelä sanoi.

Fanitoimintaa kehitetään, SM-viestit Ylivieskaan

Sari Murto esitteli hallitukselle ideoita ja toimenpiteitä yleisurheilumaajoukkueen fanitoiminnan kehittämiseksi ja organisoitumiseksi. Hallitus piti ajatuksia hyvänä. Päätöksiä tehdään, kun suunnitelmat ja niihin liittyvät kustannukset tarkentuvat käydyn keskustelun perusteella.

Hallitus myönsi vuoden 2019 SM-viestit Ylivieskan Kuulalle ja Kaustisten Pohjan-Veikoille. Päätös syntyi sen jälkeen, kun hallitus sai takeet Ylivieskan kentän ratapinnoitteen uudistamisesta. Kilpailut juostaan Ylivieskassa.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Seinäjoella Kalevan kisojen yhteydessä.