SUL nimesi maajoukkuetiimit

SUL nimesi maajoukkuetiimit

Suomen Urheiluliitto (SUL) nimesi jäsenet kahdeksaan maajoukkuetiimiin vuosille 2017-2020. Tiimiit koottiin hakumenettelyn perusteella.

Tiimit ovat se joukko eri alojen ammattilaisia kuten valmentajia, fysioterapeutteja ja hierojia, jotka toimivat arvokisoissa yleisurheilujoukkueiden johtotehtävissä.

– Nämä eivät siis ole valmennustiimejä, muistuttaa SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen. 

Arvokisajoukkueiden johdon työt ovat vapaaehtoistehtäviä.

– Kaikki eivät ehdi jokaiseen kilpailuun mukaan, siksi tiimit ovat sen verran isoja, että aina löytyy arvokilpailuun riittävä määrä henkilöitä, Kemppainen sanoo.

Tiimeistä neljä suurinta toimivat yleisen sarjan sekä 22-, 19- ja 17-vuotiaiden joukkueiden johtotehtävissä. SUL nimesi myös neljä pienempää tiimiä lajiryhmäkohtaisiin arvokilpailuihin ja maaotteluihin.

Tiimien pestit ovat olympiadin mittaisia, poikkeuksena 22-vuotiaiden maajoukkueeseen nimetty tiimi, joka toimii vuodet 2017-2018. Sen jälkeen ryhmä siirtyy 17-vuotiaiden arvokisajoukkueisiin.

– Olympiadin pituisen valintajakson tarkoituksena on saada tiimit kasvamaan yhteen sen ikäluokan kanssa, jonka kanssa he toimivat ja olla tukemassa näiden urheilijoiden polkua kohti kansainvälistä huipputasoa, Kemppainen sanoo.

Tiimeihin valittiin yhteensä 124 henkilöä. Tiimejä täydennetään tarvittaessa olympiadin aikana. Vuoden 2017 arvokilpailujen joukkueiden johdot nimetään 20.5. mennessä.

Lääketieteellinen valiokunta täydentää terveydenhuoltotiimejä lääkäreiden osalta

Katso maajoukkuetiimit 2017-2020 tästä linkistä