SUL nimesi kuusi pikajuoksijaa Yokohaman MM-viesteihin

SUL nimesi kuusi pikajuoksijaa Yokohaman MM-viesteihin

Suomen Urheiluliitto nimesi kuuden pikajuoksijan joukkueen toukokuussa Yokohamassa Japanissa kilpailtaviin viestinjuoksun MM-kisoihin.

Joukkueessa ovat viime kesänä Berliinin EM-kisoissa 4 x 100 metrin SE:n 38,92 juosseet Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola sekä Roope Saarinen ja Ville Myllymäki.

Kuusikosta Purola on talven kotimaan 60 metrin tilastoykkönen ennätyksellään 6,67 ja valmistautuu parasta aikaa maaliskuun alun EM-halleihin. Hän voitti Kuopion SM-halleissa 60 metrin mestaruuden, Ahlfors oli toinen, Rantala kolmas ja Myllymäki neljäs. 

Lehtonen voitti Kuopiossa 200 metriä pitkien halliratojen ennätyksellään 21,33 ja Roope Saarinen oli toinen.

– Tämä oli sikäli helppo valinta, että nämä kuusi juoksijaa ovat olleet hallikauden kovakuntoisimmat sprintterit, kuten SM-halleissa nähtiin. Lopullinen Yokohamassa juokseva nelikko valitaan vasta paikan päällä, eli kukaan näistä juoksijoista ei lähtökohtaisesti ole varamies, MM-viestijoukkueen valmentaja Petteri Jouste sanoo.

MM-viestit juostaan Yokohamassa 11.-12. toukokuuta. Kisojen avauspäivänä kilpaillaan alkuerät ja toisena päivänä juostaan A- ja B-finaalit. Panoksena pikaviestin 10 parhaalle joukkueelle on suora paikka syksyllä Dohassa käytäviin MM-kilpailuihin.

–  Mitä 10. sijaan pikaviestissä vaaditaan, on hieman vaihdellut eri vuosina. Kovimmillaan se on ollut siinä 39 sekunnin pinnassa ja heikommillaan, eli viime kesänä, siihen riitti vajaa 40 sekunnin aika. Nyt odotan, että ainakin Karibian alueen, Yhdysvaltain ja Aasian maat ovat liikkeellä kovatasoisilla joukkueilla, Jouste arvioi.

Suomen joukkue matkustaa Japaniin toukokuun 4. päivä ja pitää esileirin Juntendon yliopistolla ennen varsinaiselle kisapaikalle menoa.

–  Kaikki, jotka mukaan lähdössä, ovat valmistautuneet siihen, että kevään harjoittelua kevennetään niin, että on hyvä valmius tehdä tulosta MM-viesteissä. Juoksijoilla on vahva usko siihen, että MM-kisapaikka on Yokohamassa juostavissa, Jouste sanoo.

Suomen joukkue/MM-viestit

Suomen joukkue viestinjuoksun MM-kisoissa Yokohamassa (11.-12.5. 2019):

Miehet, 4 x 100 m: Eetu Rantala Oulun Pyrintö, Otto Ahlfors Ikaalisten Urheilijat, Oskari Lehtonen Nurmijärven Yleisurheilu, Samuel Purola Oulun Pyrintö, Roope Saarinen Esbo IF, Ville Myllymäki Kankaanpään Seudun Leisku.

Valmentaja: Petteri Jouste.