SUL nimesi ensimmäiset urheilijat Rooman EM-kilpailuiden joukkueeseen

Suomen Urheiluliitto (SUL) nimesi perjantaina ensimmäiset urheilijat 7.-12. kesäkuuta Roomassa, Italiassa kilpailevaan yleisurheilun EM-joukkueeseen.

Ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nimettiin 15 urheilijaa, joiden joukossa ovat Glasgow´n MM-hallien viisiottelun hopeamitalisti Saga Vanninen sekä Münchenin Euroopan mestaruuksia puolustavat estejuoksija Topi Raitanen ja seiväshyppääjä Wilma Murto.

– Liiton valintajärjestelmän mukaisesti ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nimettiin urheilijoita, joilla on Euroopan yleisurheiluliiton (EA) suora tulosraja sekä Raitanen ja Murto, joilla on kisoihin paikka hallitsevana Euroopan mestarina, sanoo Suomen Urheiluliiton GM Jani Tanskanen.

– Meillä on useassa lajissa enemmänkin suoran tulosrajan tehneitä urheilijoita, kuin nyt joukkueeseen nimetyt. Nyt valittiin kuitenkin vain yksi valintakelpoinen urheilija per laji, jotta lajikohtaisiin kiintiöihin jää tilaa kevään näytöille ennen toista valintaa, joka on 29. toukokuuta.

Valittujen urheilijoiden tulee osoittaa kilpailukuntoisuus

Tanskasen mukaan aikaisella valinnalla edesautetaan urheilijoiden EM-kisoihin tähtäävän harjoittelun suunnittelua.

– Se pitää muistaa, että myös nyt valittujen urheilijoiden tulee osoittaa kilpailukuntoisuutena seuraavaan valintapäivään mennessä, Tanskanen sanoo.

Miehistä EM-joukkueeseen nimettiin perjantaina Raitasen lisäksi pikajuoksija Samuli Samuelsson, aituri Elmo Lakka, kolmiloikkaaja Aaro Davidila, keihäänheittäjä Oliver Helander ja kilpakävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen.

Naisista joukkueeseen nousivat Vannisen ja Murron lisäksi kestävyysjuoksijat Eveliina Määttänen (800 m) ja Camilla Richardsson (puolimaraton), aiturit Reetta Hurske ja Viivi Lehikoinen, korkeushyppääjä Ella Junnila, moukarinheittäjä Silja Kosonen sekä keihäänheittäjä Anni-Linnea Alanen.

– EM-kisoihin valituilla ja sinne pyrkivillä urheilijoilla on nyt edessään tärkeä parin kuukauden harjoittelujakso sekä pääosin toukokuussa alkava lyhyt kilpailukausi ennen kesäkuun EM-kisoja, Tanskanen sanoo.

– Toivon kaikille urheilijoille erittäin onnistunutta kevään harjoittelua. Uskon, että kesäkuussa Suomella on Rooman EM-kisoissa suunnilleen edellisten, Münchenissä 2022 käytyjen EM-kisojen kokoinen, erittäin kilpailukykyinen ja menestysvalmis joukkue.

Valintoja/EM-joukkueen 1. valinta

Helsinki:

Suomen Urheiluliitto on nimennyt ensimmäisessä valinnassa seuraavat urheilijat yleisurheilun EM-kilpailuiden joukkueeseen, joka kilpailee Roomassa, Italiassa 7.-12. kesäkuuta:

Miehet, 100 m Samuli Samuelsson, Ikaalisten Urheilijat

110 m aj: Elmo Lakka, Jyväskylän Kenttäurheilijat

3000 m ej: Topi Raitanen, Helsingin Kisa-Veikot

Kolmiloikka: Aaro Davidila, Lapin Lukko Rovaniemi

Keihäs: Oliver Helander, Oulun Pyrintö

20 km kävely: Veli-Matti ”Aku” Partanen, Lappeenrannan Urheilu-Miehet

Naiset, 800 m: Eveliina Määttänen, Espoon Tapiot

100 m aj: Reetta Hurske, Tampereen Pyrintö

400 m aj: Viivi Lehikoinen, HIFK-friidrott

Korkeus: Ella Junnila, Tampereen Pyrintö

Seiväs: Wilma Murto, Salon Vilpas

Moukari: Silja Kosonen, Turun Urheiluliitto

Keihäs: Anni-Linnea Alanen, Oulun Pyrintö

Puolimaraton: Camilla Richardsson Esbo If (tulosraja myös 5000 ja 10 000 metrille)

Seitsenottelu: Saga Vanninen, Tampereen Pyrintö

Toinen valinta on 29.5.