SUL nimeää valmentajia marraskuun puolivälissä

Haussa huipputyyppi Tarmoon!

Suomen Urheiluliiton (SUL) uudistuvaan valmennusorganisaatioon nimetään ensimmäiset valmentajat marraskuun puolivälissä. SUL haki yhteistyössä Olympiakomitean kanssa Nuorten Olympiavalmentajan -nimikkeellä työskenteleviä valmentajia. Hakemuksia tuli runsaasti.

– Haku saavutti tavoitteensa, hakijoiden määrä ja laatu olivat erinomaisia. Erityisesti kestävyysjuoksuvalmentajan työt kiinnostivat. Niitä hakemuksia tuli kahdeksantoista, kertoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Valmennusorganisaation uudistuksen ensivaiheessa SUL nimitti valmennuspäälliköt Antti Leskisen, Tommi Evilän ja Hannu Hämäläisen pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Jyväskylän kaupunkivalmennuskeskuksien vetureiksi. He organisoivat valmennustoimintaa Kemppaisen johdolla.

– Nyt haettiin Olympiakomitean kanssa yhteistyössä NOV-valmentajia, jotka sijoittuivat noihin valmennuskeskuksiin, mutta myös muualle Suomeen, Kemppainen sanoo.

– Näillä valmentajilla on paikallisia työtehtäviä kuten valmentaminen, oman lajin sekä muiden valmentajien tukeminen sekä valtakunnallisia työtehtäviä kuten oman lajin valmentajien osaamisen ja työskentelyedellytysten tukeminen sekä maaottelutoiminta.

Ensimmäiset valmentajasopimukset julkaistaan Kemppaisen mukaan marraskuun puolivälissä ja loput joulukuun lopulla. Valmentajia nimetään kahdessa osassa siksi, että useissa valmennussuhteissa on SUL:n ja Olympiakomitean lisäksi mukana joku muu työnantajataho.

– Nyt on laskettu, että SUL voisi osallistua 15 valmentajan palkkaukseen. Osa noista työsuhteista saadaan liikkeelle varsin nopeasti, mutta kaikkia ei saada valmiiksi marraskuun puoliväliin mennessä toisen tai kolmannen tahon puuttumisen vuoksi. Noita niin sanottuja kolmansia tahoja on tosin löytymässä hyvin, Kemppainen sanoo.

Pääkaupunkiseutu kiinnosti

Kaikkiaan noin puolesta sadasta hakijasta naisia oli kymmenen prosenttia. Eniten hakemuksia osoitettiin pääkaupunkiseudulle.

– Päteviä hakijoita oli myös muualta kuin valmennuskeskuskaupungeista. Se on hyvä, koska kaikkia valmentajia ei keskitetä noihin keskuksiin, Kemppainen sanoo.

Käytännön työ keskuksissa uusien valmentajien kanssa alkaa infotilaisuudella.

– Hetimiten, kun ensimmäiset NOV-valmentajat on nimetty, kaikissa keskuksissa järjestetään info- ja tutustumistilaisuudet. Paikalle kutsutaan urheilijat, valmentajat, ja kaikki keskusten yhteistyötahot, kuten Urheiluakatemiat ja alueen kärkiseurat, Kemppainen sanoo.