SUL: Liiketoimintayksikön työ alkuun Harri Aallon johdolla

Mikko Kivi SUL:n talouspäälliköksi

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus tehostaa myynti- ja markkinointitoimintojaan liiketoimintayksiköllä. Sen perustamisesta päätettiin toukokuussa. Käynnissä oleva yksikön johtajan rekrytointi pyritään viemään loppuun syksyn aikana.

Seinäjoella pidetyssä kokouksessa SUL:n hallitus nimitti Harri Aallon yksikön väliaikaiseksi liiketoimintajohtajaksi. Aalto jatkaa myös liiton seurapalvelujohtajana.

– Jotta vuosi 2018 saadaan mallikkaaksi myös talouden kannalta, on toimenpiteitä tehtävä jo nyt, SUL:n puheenjohtajan Vesa Harmaakorpi perusteli päätöstä.

– Liiketoimintayksikön organisoituminen suunnitellaan yhteistyössä henkilöstön kanssa. Sen toiminta voi onnistua vain koko henkilöstön yhteistyöllä.

Harmaakorpi näkee, että jatkossa yleisurheilun pitää onnistua paremmin hyödyntämään lajin vahva asema ja näkyvyys Suomessa.

– Yleisurheilulla on eri tutkimusten mukaan vahva brändi, jota hiljattain julkistettu tv-sopimus Ylen kanssa tukee. Uskon, että tällä organisaatiomuutoksella ja koko henkilöstön yhteistyöllä pystymme hyödyntämään lajin markkinointi- ja myyntipotentiaalin aiempaa paremmin, Harmaakorpi sanoi.

Maajoukkueille ja PNG:lle kiitosta

Tilannekatsauksessaan hallitukselle Harmaakorpi kiitteli Suomen joukkueiden onnistumisia 22-vuotiaiden EM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa ja Vaasassa juhannuksena käydyssä EM-joukkuekilpailussa. 

Puolasta Suomen joukkue sai kolme mitalia ja 10 pistesijaa. Menestyksen kuorrutti Simo Lipsasen kolmiloikan Suomen ennätys 17,14. Vaasassa Suomen joukkue urheili mainiolla onnistumisprosentilla ja nousi vuodeksi 2019 Superliigaan.

Harmaakorpi kiitti myös ensi kertaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n World Challenge –sarjassa olleen Turun Paavo Nurmi Gamesin huipputason järjestelyjä, urheilijakaartia ja tunnelmaa.

Seurafoorumit liikkeelle syksyllä

Hallitus vahvisti syksyn alueellisten seurafoorumien ajankohdat, paikat ja keskustelujen teemat. Seurafoorumit järjestetään 26.9. Kuortaneella (Länsi), 28.9. Eerikkilässä (Lounas), 2.10. Kouvolassa (Kaakko), 6.10. Oulussa (Pohjoinen), 9.10 Leppävirralla (Itä) ja 10.10. Helsingissä (Etelä).

Hallitus kävi myös lähetekeskustelua niin sanotuksi lajiliittolausunnoksi liittyen Paralympiakomitean strategiatyöhön.

Liiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kiitteli katsauksessaan Kalevan kisojen avajaispäivänä Seinäjoella pidettyä Yleisurheilu Suomen historiassa –seminaaria. Se perustui Seppo Martiskaisen kirjoittamaan samannimiseen kirjaan. Vajaan sadan hengen seminaarin puhujien joukossa oli muiden muassa Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Sari Essayah.